avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare teren extravilan

Buna ziua!
Am urmatoarea problema! Tatal meu ca unic mostenitor este posesorul unui teren de 1HA. Dorind sa faca faca actele necesare pentru a intra legal in posesia acelui teren, s-a lovit de urmatoarea problema: terenul respectiv nu a fost revendicat de catre bunica nici in 1991 si nici in 2005. Totusi bunica a fost in proprietatea acestui teren incepand din 1990-1991. Dupa moartea batranei, tata nu a gasit decat un act de vanzare-cumparare din 1921 prin care strabunicul cumpara un lot de 3HA de pamant in acel loc unde este situat acum pamantul respectiv pe care l-a impartit cu cei doi frati ai lui. Nu stiu in ce baza s-a facut imparteala sau daca a existat un act prin care se impartea acel pamant. Cert este ca la primaria din localitate nici strabunicul, nici bunica nu figureaza cu acel lot de pamant de 1 ha. Mostenitorii celor doi frati ai strabunicului au acte pe celelalte 2 ha. Cum poate tata sa devina proprietar si in acte al acelui teren?
Cel mai recent răspuns: jackiss , utilizator 09:48, 20 Martie 2013
Nimeni nu imi poate da un sfat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie mostenire razvanz razvanz Buna Ziua! As dori sa ma ajutati cu o informatie. Fratii bunicii mele au impartit pamantul parintilor lor in parti egale, fara ca bunica mea sa fie ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)