avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate felix26032

Activitate felix26032

Buna ziua,am un Opel din 2000 -1589 cmc-euro 2,inainte de 15 martie taxa de poluare mi-a fost calculata la 7400 roni !!!! bineinteles ca nu am platit-o asteptand noua formula de calcul care promitea o noua taxa cu reduceri substantiale de 80-90%...a venit si ziua mult atseptata,pe 18 martie am fost iar la Finante si am cerut sa mi se calculeze iar taxa ca sa pot inmatricula masina....ei bine,taxa noua e de 4400de roni-respectiv 1000 euro!! Din cate am inteles ,cu cat masina e mai noua cu atat taxa e mai mare !! Asta inseamna ca daca iti iei masina euro 4 platesti echivalentul ei si in taxa !!! Atunci de ce sa ne luam masini noi? Hai sa umplem parcul auto de vechituri !!
Discuție talon ridicat
buna ziua,am si eu o intrebare...de unde trebuie sa imi ridic certificatul de inmatriculare acum,de la Udriste sau din Pipera,mentionez ca mi-a fost ridicat in trafic,multumesc.
Răspuns la discuția Procura auto
Da,am imputernicire sa ma ocup de documentele vanzarii cumpararii autoturismului iar autoritatile sa-mi inmaneze toate documentele mie in numele celui care m-a imputernicit.si de toate actele de care am nevoie pt a duce la bun sfarsit aceasta actiune.
Răspuns la discuția Procura auto
va multumesc pt raspunsul prompt,insa tot am o nelamurire,daca eu sumt imputernicita cu vanzarea masinii de ce asi mai avea nevoie de proprietar pt obtinerea certificatului fiscal si a altor documente,nu acesta este scopul procurii,de a vinde si de a avea acces la toate documentele legale in numele lui?Mentionez ca toate aceste lucuri dorim sa le facem pt a evita alte taxe(precum cea de succesiune)cu acordul unicului mostenitor care este fiica proprietarului decedat.Multumesc
Discuție Procura auto
buna ziua,prietena mea mi-a incredintat masina ei care era inmatriculata pe numele mamei ei,in consecinta am facut o procura in care se mentiona ca eu am dreptul de a vinde aceasta masina.Intre timp mama ei a murit respectiv proprietara in acte a autovehicului,intrebarea mea este,,pot trece la vanzarea masinii cumparind-o eu? Mentionez ca prietena mea nu are nimic impotriva pt acest lucru deoarece masina a fost achitata integral.Dorim sa trecem peste succesiune si alte asemenea lucruri daca ea ar declara ca mama ei a murit in urma cu ceva timp.
buna seara,sunt o mamica de baietel in varsta de 3 ani jumatate rezultat dintr-o relatie de concubinaj,copilul a fost recunoscut de tata si am niste intrebari.
De curand relatia intre noi nu mai merge iar eu am gasit un job in strainatate ma intereseaza sa stiu daca fostul meu partener si tatal copilului imi poate crea probleme atunci cand voi reveni in tara.Mentionez ca baietelul v-a ramane la tatal lui pe toata perioada plecarii mele si nu este de acord ca baietelul sa vina cu mine.Pot cere dupa o perioada ca baiatul sa vina sa ma viziteze?Tatal baietelului poate merge in instanta si declara ca am plecat si l-am parasit?
Exista vreun demers legal prin care imi poate restrictiona dreptul de a sta cu copilul cand voi veni?Trebuie o hotarare judecatoreasca ca eu sa pot lua copilul in strainatate si ce sanse am,pentru ca el nu isi va da niciodata acordul ca eu sa plec cu copilul.
Va multumesc
Răspuns la discuția maternitate
Ba da.sotul se incadreaza insa ca sa beneficieze el de aceasta indemnizatie trebuie sa-si ia el concediu de maternitate,din cate stiu.Ceea ce nu este deloc preferabil pentru noi,salariul lui fiind cu mult mai mare decit cele 6 milioane pe care statul ii da pentru cresterea copilului timp de 2 ani.Va multumesc pentru raspuns
multumesc pentru raspuns,dar nu,nu am 12 luni pe cartea de munca,ma rog am intrerupt pentru o perioada de 2 ani si am reinceput in decembrie 2007.La data nasterii,in august 2008,voi avea doar 8 luni fara intrerupere.Pot continua sa platesc dupa data nasterii inca 4 luni ca sa completez cele 4 luni si astfel sa indeplinesc conditia de a avea 12 luni?
Buna ziua,am si eu o intrebare legata de indemnizatia pt ingrijirea copilului.Stiu ca perioada trebuie sa fie de 12 luni fara intrerupere pe cartea de munca insa eu nu indeplinesc aceasta conditie,in clipa cand voi naste(acum sunt in 6 luni)voi avea doar 8 luni pe cartea de munca.Exista vreo posibilitate de a plati pt cele 4 luni lipsa taxe,impozite,ca sa pot beneficia de indemnizatie,sau nu mai e nimic de facut?