avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil rezultat din concubinaj

buna seara,sunt o mamica de baietel in varsta de 3 ani jumatate rezultat dintr-o relatie de concubinaj,copilul a fost recunoscut de tata si am niste intrebari.
De curand relatia intre noi nu mai merge iar eu am gasit un job in strainatate ma intereseaza sa stiu daca fostul meu partener si tatal copilului imi poate crea probleme atunci cand voi reveni in tara.Mentionez ca baietelul v-a ramane la tatal lui pe toata perioada plecarii mele si nu este de acord ca baietelul sa vina cu mine.Pot cere dupa o perioada ca baiatul sa vina sa ma viziteze?Tatal baietelului poate merge in instanta si declara ca am plecat si l-am parasit?
Exista vreun demers legal prin care imi poate restrictiona dreptul de a sta cu copilul cand voi veni?Trebuie o hotarare judecatoreasca ca eu sa pot lua copilul in strainatate si ce sanse am,pentru ca el nu isi va da niciodata acordul ca eu sa plec cu copilul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:04, 23 Decembrie 2011
Da, daca doreste, fostul partener va poate creea probleme la revenirea in tara.
Puteti cere sa vina copilul la Dvs. in strainatate, puteti saßl luati doar cu acordul tatalui.
Da, tatal poate merge in instanta sa declare ca ati parasit minorul si sa ceara stabilirea domiciliului minorului la dansul, ar declara purul adevar.
Da, exista calea legala pentru a restrictiona accesul Dvs. la minor, printr_un program de vizita ( pe care, in absenta unei hotarari judecatoresti cerute de Dvs, il stabiliti pe cale amiabila)
Da, in absenta acordului tatalui, instanta este cea care poate suplini semnatura tatalui pentru plecarea minorului la Dvs., dar numai daca constata ca este in interesul major al minorului.
Cel mai bine ar trebui sa deschideti proces si sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la dvs.
Dar...in acest caz va trebui sa luati minorul cu dvs.

Atfel, la intoarcerea in tara e posibil sa aflati ca are el o hotarare judecatoreasca...si veti avea probleme...serioase...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? Saromandus Saromandus Buna seara, As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai ... (vezi toată discuția)
Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)