avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate Ela Popa

Activitate Ela Popa

Vă mulțumesc, însă dacă mă puteți lămuri- deci unei persoane care are o rată simpla de CAR și un titlu executoriu in care este specificat , a se reține 1/ 3'din cuantumul net lunar, deci aceste două rețineri nu trebuie să depășească 1/3 din venitul net? Totalizate, nu? Corect, sau nu ?
Mulțumesc încă o dată!
Bună ziua.
Dacă ați putea să mi spuneți, ce lege stipulează cât se poate retine ca rată și/ sau poprire din venitul net lunar al unei persoane..
Și, nu ar trebui și acordul salariatului ca, cuantumul acestor sume să nu depășească 1/ 3 .
Pentru că o unitate oprește unui salariat mai mult de 1/2 din venitul net lunar.,...este corect?
Mulțumesc!
multumesc!
Bună ziua.
O persoană care a lucrat întrun domeniu X vine în învatamantul preuniversitar ca si cadru didactic, apoi după 5 ani cere echivalarea vechimii lui de munca cu vechime in invatamnat, adica:
- Avand o vechime în muncă de 27 de ani , cere sa fie trecut la treapta de vechime in invatamant de peste 25 de ani asa cum sunt grupate treptele de vechime in invatamnat- Legea actuala 153/2017. .Insa, el nu a depus nici o cerere in acest sens, timp de 5 ani.
Avea unitatea scolara obligatia sa il incadreze din oficiu la o alta treapta, de salarizare in invatamant adica sa ii recunosca vechimea in munca ca și vechime in invatamant??
Multumesc!!
In luna iunie a acestui an, datorită faptului că eram în criză de timp, am comandat pe siteul lucrări de licență.net,o lucrare de licență contra sumei de 850 lei.
Am primit contract, factura proforma, toate bune până acum.
De menționat că în contract este stipulat expres că lucrarea trebuia să fie gata până pe 28 iunie.Insa ei, până la această dată nu au realizat nici o lucrare.
Bineînțeles că i-am sunat și le-am spus că eu mi-am onorat obligațiile, adică am achitat integral lucrarea însă ei, nu.
După această dată, această lucrare nu îmi mai era de folos.
I-am sunat, am avut discuții și pe email, . urmând să mi deturneze banii platiti pentru un lucru de care nu am beneficiat, pe card.Au zis că da, sigur, vă returnăm suma.. Însă nici până la această dată nu mi-au returnat nici un leu, după zeci de emailuri, telefoane date la ei.
Ce mă sfătuiți să fac pe mai departe? Unde pot face sesizarea de înșelăciune, se pare?!
Că asta este...
Vă mulțumesc anticipat!