avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalare vechimii în muncă cu vechime în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalare vechimii în muncă cu vechime în învațămant

Bună ziua.
O persoană care a lucrat întrun domeniu X vine în învatamantul preuniversitar ca si cadru didactic, apoi după 5 ani cere echivalarea vechimii lui de munca cu vechime in invatamnat, adica:
- Avand o vechime în muncă de 27 de ani , cere sa fie trecut la treapta de vechime in invatamant de peste 25 de ani asa cum sunt grupate treptele de vechime in invatamnat- Legea actuala 153/2017. .Insa, el nu a depus nici o cerere in acest sens, timp de 5 ani.
Avea unitatea scolara obligatia sa il incadreze din oficiu la o alta treapta, de salarizare in invatamant adica sa ii recunosca vechimea in munca ca și vechime in invatamant??
Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Ela Popa , utilizator 11:30, 13 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea in invatamant nu poate fi echivalenta vechimii in munca.

Vechimea în învățământ este formată din vechimea efectivă în învățământ și vechimea recunoscută în învățământ, după caz.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare invatamant montilala montilala Va rog, daca puteti sa ma lamuriti in privinta aplicarii Legii 153/2017. Sunt cadru didactic, la 1 septembrie 2017 am implinit 30 de ani vechime in invatamant ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as dori sa știu cum se calculează vechimea în ... ANTONIA Elena ANTONIA Elena Buna seara! As dori sa știu cum se calculează vechimea în învățământ pt a se face trecerea (promovarea) pe următoarea treapta(legea 153/2017). De la ... (vezi toată discuția)
Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)