avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! As dori sa știu cum se calculează ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! As dori sa știu cum se calculează vechimea în ...

Buna seara! As dori sa știu cum se calculează vechimea în învățământ pt a se face trecerea (promovarea) pe următoarea treapta(legea 153/2017). De la contabilitate mi s a spus că începând cu anul când am susținut Definitivatul și am devenit profesor definitiv,de atunci încolo mi s a luat în calcul prima tranșă de vechime.In acea perioadă era tranșă 0-2 ani. De aici probabil și greșeala trecerii(promovării) mai târziu decât trebuia de la L 63/OUG20/L 250 la L 153/2017.In speranța că mă veți ajuta cu un răspuns va mulțumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 25 Martie 2021
Vechimea în învăţământ este formată din vechimea efectivă în învăţământ şi vechimea recunoscută în învăţământ.

Vechimea efectivă în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată cu contract individual de muncă a desfăşurat activitate efectivă de predare la catedră în cadrul unei unităţi sau instituţii de învăţământ. Constituie vechime efectivă în învăţământ şi perioada în care personalul didactic de conducere, îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar desfăşoară activitate în cadrul unei unităţi/instituţii de învăţământ sau unui inspectorat şcolar.

Vechimea recunoscută în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, în cazul în care această persoană ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate. Această vechime este luată în calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare- încadrare zsofia3 zsofia3 Bună ziua! Sunt titulara în înv. din 1999. În anul șc. 2010-2011 mi s-a aprobat 1 an de concediu fără plată pentru nevoi personale. Aveam 11 ani ... (vezi toată discuția)
Vechimea in invatamant DanaGeorgescu DanaGeorgescu As dori sa aflu cum se calculeaza vechimea in invatamant deoarece sunt total nelamurita.Am fost incadrata in anul 1997 la o scoala,absolvind facultatea,fara a ... (vezi toată discuția)
Vechimea in invatamint simfil simfil Cum se stabileste vechimea in invatamint? (vezi toată discuția)