Care este procedura de urmat în cazul unui contract ,care nu a fost respectat? Cum îmi recuperez banii plătiți pentru o lucrare pe care nu am mai primit-o, și implicit nici banii pe care i-am dat..
In luna iunie a acestui an, datorită faptului că eram în criză de timp, am comandat pe siteul lucrări de licență.net,o lucrare de licență contra sumei de 850 lei.
Am primit contract, factura proforma, toate bune până acum.
De menționat că în contract este stipulat expres că lucrarea trebuia să fie gata până pe 28 iunie.Insa ei, până la această dată nu au realizat nici o lucrare.
Bineînțeles că i-am sunat și le-am spus că eu mi-am onorat obligațiile, adică am achitat integral lucrarea însă ei, nu.
După această dată, această lucrare nu îmi mai era de folos.
I-am sunat, am avut discuții și pe email, . urmând să mi deturneze banii platiti pentru un lucru de care nu am beneficiat, pe card.Au zis că da, sigur, vă returnăm suma.. Însă nici până la această dată nu mi-au returnat nici un leu, după zeci de emailuri, telefoane date la ei.
Ce mă sfătuiți să fac pe mai departe? Unde pot face sesizarea de înșelăciune, se pare?!
Că asta este...
Vă mulțumesc anticipat!
Neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre una dintre parti ce are ca urmare producerea unui prejudiciu cocontractantului nu implica savarsirea infractiunii de inselaciune in lipsa unei activitati de inducere in eroare prin prezentarea denaturata a realitatii la momentul incheierii contractului.
Asa cum prezentati situatia de fapt, pare un litigiu civil.
Exact, este clar un litigiu civil, somați-i prin avocat să vă restituie suma!
Dacă nu produce somația efecte, solicitați în instanță rezoluțiunea contractului și daune interese!