avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru inselaciune sau somatie de plata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru inselaciune sau somatie de plata

Buna,
am si eu o problema cu o firma de masini din Bucuresti.In 29 ianuarie in baza unei oferte si facturi proforme am trimis in contul acelei firme 5000 de euro pentru achizitionarea unei autoutilitare.Mi sa spus ca in 2 saptamani o sa imi fie livrata masina.A trecut timpul,si nici pana acu nu am reusit sa recuperez decat 1000 de euro din avans.Tot ma amana de pe o zi pe alta.Am o notificare de la ei prin care se obliga ca pana in 29 aprilie o sa imi returneze integral suma.Ce ma sfatuiti sa fac??Sa fac plangere penala pentru inselaciune sau somatie de plata?Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:29, 25 Mai 2016
Buna Ziua. Nu este de natura penala situatia. Trebuie recuperara suma pe latura civila.
Consultati un avocat..este litigiu pe civil.

O zi buna.
La o prima vedere pare litigiu civil.

Poate sa fie insa vorba si de o inselaciune in sens penal dar va fi foarte greu de dovedit in conditiile expuse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura de urmat în cazul unui contract ,care nu a fost respectat? cum îmi recuperez banii plătiți pentru o lucrare pe care nu am mai primit-o, și implicit nici banii pe care i-am dat.. Ela Popa Ela Popa In luna iunie a acestui an, datorită faptului că eram în criză de timp, am comandat pe siteul lucrări de licență.net,o lucrare de licență contra sumei ... (vezi toată discuția)
Debitor persoana juridica nu recunoaste contractul incheiat de un angajat Costin_Oprea Costin_Oprea Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: In luna septembrie 2016 am vandut unei firme un utilaj in valoare de circa ~10.000 de euro cu plata la 30 de ... (vezi toată discuția)
Inselat de administrator mosu1907 mosu1907 buna ziua! locuiesc in spania. In august 2010, venind in concediu in Romania, la insistentele surori mele am deschis un srl, Administrator printr.o procura ... (vezi toată discuția)