buna ziua!
locuiesc in spania. In august 2010, venind in concediu in Romania, la insistentele surori mele am deschis un srl, Administrator printr.o procura notariala am imputernicit pe sora mea care urma sa incheie actele pt cumpararea efectiva a srl de la o alta persoana si totodata sa se ocupe de afacere. Dupa un an am aflat ca sora mea nu a mai cumparat acea firma pe motiv ca avea datorii a desfasurat act ec in numele ei din august pana in noiembrie 2010( avand stampila acelui srl), moment in care a infiintat o alta firma pe numele ei. Nestiind acest lucru am trimis sorei mele tot la insistentele iei ,in luna februarie 2011 suma de 1000 euro prin banca,(pe numele sotului acesteia) pentru a mari volumul de marfa in magazin. Afland ce a facut soora mea am cerut banii investiti aproximativ 4500 euro. Aceasta a spus sa o las pana in vara 2012 cand va putea sa faca un credit si imi va restitui suma. Acest lucru nu s,a intamplat iar in iunie 2013 am mandatat pe un amic ca in numele meu sa mearga la un mediator si sa ajunga cu aceasta la o intelegere in ceia ce priveste recuperarea banilor investiti. Sora mea nu a dorit sa raspunda invitatiei mediatorului. Intrebarea este pot sa fac plangere pentru abuz de incredere, sau pentru orice altceva iar in acest dosar sa ma constitui parte civila pentru recuperarea datoriei? Suma de 1000 euro trimisi in februarie poate fi considerata inselaciune?
multumesc pentru raspuns! Vreau sa ma agat de latura penala intrucat va dura mai putin procesul si ca pentru ca persoanele ce au cunostinta de cursul lucrurilor sunt rude.
anul acesta am venit in tara . am facut unele ,,sapaturi,, si am aflat k firma nu este pe numele meu, nu a fost niciodata, administratorul nesemnand actele finale. In anul 2013 am cerut prin intermediul unui mediator restituirea sumelor de bani de la administrator. doresc sa stiu daca termenul de prescriptie de 3 ani se suspenda prin mediere? Va multumesc !