avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate Ahernar

Activitate Ahernar

Răspuns la discuția Probleme racordare apa
Va raspund eu (utilizator cu probleme similare ) .In nici un caz nu le puteti inchide apa - va vor da in judecata si puteti plati daune morale aberante . Pot chiar sa nu va mai plateasca nimic si sa va lase sa platiti dv toata factura (cazul meu) caz in care trebuie sa-i dati in judecata si sa asteptati pana la calendele grecesti sa castigati si sa primiti banii pentru a o lua de la capat cand li se nazare din nou . Umila mea parere e ca daca nu sunt diferente majore de platit atunci simplificati-va existenta si tolerati situatia . La mine in conditiile in care vecinul nu plateste nimic am avut de ales intre renuntarea completa la apa si tragerea de bransament nou (din fericire se poate pt ca sunt 2 case cu doua nr cadastrale diferite ) si lucrez in aceasta directie - o distractie de 1000E
Răspuns la discuția Factura apa
Tocmai am descoperit cu placere desi nu ar parea asa la prima vedere faptul ca conform legii caminul de bransament aflat pe proprietatea mea apartine de fapt domeniului public . Intrebare - de vreme ce din acest camin de bransament pleaca atat teava mea cat si cea a vecinului (la 180 grade una intr-o parte una in cealalta formeaza un T la baza caruia se afla apometrul comun ) exista vre-o forma prin care APA NOVA sa-mi refuze montarea unui apometru personal ? Tehnic nu poate sa fie -deja sunt doua apometre in camin si incap 20 ,tevile sunt complet separate dupa ce pleaca din camin , ramane doar daca exista cumva pe undeva dreptul vecinului de a suge musai din instalatia mea . Exista ? Poate exista asa ceva ? . Intrebarea nu e retorica pt ca el ramane fara apa pana cand isi face contract .
Răspuns la discuția Factura apa
Multumesc .Nu cred ca pot sa sistez livrarea apei atat timp cat pe contract scrie ca le permit accesul la apa .Las loc sa ma trimita EL in judecata si asta e o idee gresita . Cat despre proces in acest caz nu este practic si nu rezolva problema in fond , poate sa faca din nou pe nebunul peste un an / o luna .

Deci dupa cum am intuit solutia reala este aceeasi ca in cazul asociatiilor de locatari cu probleme - reintoarcerea la epoca de piatra ,in cazul meu de buna voie inainte sa se stranga mai multi bani decat pot plati eu.
Discuție Factura apa
Pe scurt , suntem doua locuinte (case) ce se alimenteaza cu apa din acelasi bransament (aflat pe proprietatea mea , contractul pe persoana mea ) .Pana acum plateam factura 50-50 - vecinului ii convenea pt ca el consuma peste 60% din apa . Din cauza unor citiri intarziate m-am trezit cu o factura de 12 mil pe care am platit-o integral dar vecinul nu vrea sa-si plateasca cota parte .Ce pot sa fac in afara de inghiti galusca si a renunta la bransament ? (spre deoasebire de 99% din populatie eu pot sa o fac pt ca temporar ma pot muta in alta parte) Adica stiu ca pe Apa Nova nu o intereseaza ce se intampla dupa jucaria lor si ca noi trebuie sa ne intelegem dar daca nu ne intelegem ce prevede legea ?
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
Multumesc, am sa-i propun doar sa-si mute gardul pe linia din acte "amenitandu-l" ca daca nu o face o sa-mi plateasca despagubiri pe terenul ocupat cu casa . Mai mult de atat nu pot sa cedez.
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
Am inteles . Ar mai fi de intrebat daca eu continui sa-l tolerez risc sa-mi pierd dreptul pe teren din cauza ca nu am facut plangere in termen de x ani sau ceva asemanator ?
Vecinul are casa construita prin anii 90 si am inteles ca pe atuni era o problema cu legislatia ... era la moda sa nu fie respectata/aplicata .Asta ce inseamna pentru el azi ? Cat e de mare amenda, ca de demolare nu poate fi vorba , nu e cetatean obisnuit , e ofiter de politie :P .
Multumesc foarte mult , va urez Paste fericit.
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
Dupa ce am mai sapat putin pe net ... nu cumva ce face vecinul este tulburare de posesie ? Nu stiu... de ce este cazul sa se faca granituire de vreme ce casa si terenul meu sunt intabulate ?
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
Nu stiu de unde ati reusit sa intelegeti ca "vecinul are servitute de trecere" . Acolo scrie de alee de acces de 1.30m - servitutea de trecere nu poate sa aiba dimensiuni ! Latimea "curtii comune" este de altfel de 1.30 ai lui + 90cm ai mei = 2.2 m . Vedeti imaginea - partea galbena e a lui , partea maronie - a mea , dar curtea e lata cat linia rosie ce reprezinta poarta . Multumesc in schimb pentru informatiile din partea a-II-a ,

imagine modificata :
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
Pai bineinteles ca s-a aratat care sunt limitele parcelelor , prima schema este extrasa din planul de amplasament al corpului de proprietate iar pasajul din "Memoriul tehnic" al lucrarii de cadastru "Plan de amlasament si delimitare al corpului de proprietate" ! Eu sunt la 84A .
Dar nu asta este problema - doar l-am convins si pe el - cred ca daca se ajunge la proces si-l muta singur inapoi ... cu exceptia casei . In total sunt pagubit de 8.5mp din care 6 permanent (sunt sub casa lui) . Valoarea terenului este de 1000 - 3000 E / mp (centru Bucuresti ) . Acum ce credeti , care pot fi despagubirile ? 1000 E ? 5000 E ? 20000 E ? Ca pentru 1000E nu o sa risc sa-mi sparga geamurile la masina....
Răspuns la discuția Incalcare proprietate
avTodincaVeronica a scris:

Am vazut schita. "Curtea comuna" este comuna si in acte? sau dumneavoastra sunteti proprietar si vecinul are doar drept de trecere (servitute de trecere) pe terenul dumneavoastra? Sau este individualizata suprafata fiecaruia in C.F.?

Curtea comuna este alcatuita din doua suprafete alaturate , detinute de mine respectiv vecin .
Poate pasajul de mai jos poate sa faca mai multa lumina:
[ link extern ]

Dar cred ca incepem sa ne indepartam de subiect... eu eram interesat daca merita chinuiala cu procesul respectiv daca vecinul risca belele mari sau doar ceva de genul amenda 50 lei si despagubiri 100 . Ca in tara asta nu ma mai mir de nimic :(( .