avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate ela galia

Activitate ela galia

Răspuns la discuția insolventa simplificata
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, mi s-a luminat oarecum situatia mai ales pentru ca nu e vorba de rea credinta, iar situatia societatii comerciale se poate reconstitui cu usurinta din datele pe care anf le are, societatea nu are bunuri in proprietate si nu mai desfasoara activitate de aproape 2 ani.
Buna ziua, am o intrebare legata de insolventa unei firme care nu mai desfasoara nicio activitate di mai 2008 si care a intrat in insolventa, judecatorul a numit lichidator doar ca administratorul societatii este plecat din tara de aproape 2 ani, ce se va intampla cu procedura de insolventa in conditiile in care nu mai este nimeni care sa puna la dispozitie documentele contabile ale societatii, lichidatorului?
Răspuns la discuția faliment firma
Doamna Diana Persa in primul rand va multumesc pentru raspuns si aveti dreptate judecarea legalitatii acelui act medical nu intra in competentele angajatorului, eu nu sunt inca mama, dar mi se pare oribil sa platesti un medic ca sa-ti elibereze un certificat de invaliditate pentru propriul copil doar ca inca un an sa stai acasa si sa primesti 800 de lei. In orasul meu 75% din copiii care au implinit anul acesta 2 ani sunt declarati la ITM ca invalizi si mamele au contractele de munca suspendate pe inca un an. Mi-au confirmat modalitatea prin care se obtine acest certificat medical de invaliditate si sumele platite, chiar angajatele pentru care am formulat intrebarea mea initiala!
Discuție faliment firma
Am o intrebare mai ciudata pentru ca am o firma care a intrat in insolventa in iulie 2007, iar in mai 2008 a inceput procedura de faliment! Problema este ca am doua angajate care au C:I:M: suspendat pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, iar in septembrie 2008 ar trebui sa revina la lucru. Am aflat de curand ca ele au facut deja demersuri pentru prelungirea cu inca un an a indemnizatiei de ingrijire a copilului declarandu-si copii invalizi si bineinteles obtinand ilegal un certificat medical in acest sens! Inrebarea mea este: ce trebuie sa fac eu acum avand in vedere ca firma este in faliment si nu mai pot sa le prelungesc cu inca un an suspendarea CIM?
Va multumesc.
Răspuns la discuția executare silita
Cu tot respectul domnule Huruba, dar in tarile civilizate asigurarea incheiata la contractarea creditului acopera si situatia in care imprumutatul isi pierde locul de munca. In urma cu 10 ani dupa moartea tatalui meu am fost diagnosticata cu o forma de cancer (mamar) cu care daca urmezi tratamentul poti trai 20 chiar 25 de ani si poti chiar sa te vindeci. Mama mea a vandut cam tot ce a putut ca sa imi asigure tratamentul necesar. In 2005 eram angajata in firma unui prieten si am putut contracta un imprumut de la banca pentru a o mai ajuta pe mama cu cheltuielile. Nu aveam de unde sa stiu ca dupa 2 ani firma se va inchide si voi ramane fara loc de munca. Acum lucrez la un post de radio local, pentru ca sunt jurnalist, dar sunt angajata cu timp de munca partial, deci venitul este foarte mic. Am apelat la sfaturile acestui forum pentru ca nu vreau ca bunurile care apartin celor dragi mie sa fie executate silit si ei sa mai sufere in plus si pentru asta.
Multumesc Elis, ai dreptate eu am scris cam ce am in proprietate......, iar despre bunuri (mobilier, aparatura elecrocasnica, etc.) sunt fie cumparate de mama, fie de fratele meu din Germania..... poate nu au pastrat toate documentele care sa ateste achizitionarea lor! Imi cer scuze fata de cei care s-au simtit ofensati de remarca mea referitoare la pisica, era doar o enumerare!
Care sunt bunurile declarate neurmaribile? Am o pisica, obiecte de imbracaminte, alimente, carti, tablouri.... cam asta as avea eu in proprietate! Pot aceste bunuri sa fie executate silit? Am citit legea executarii silite, dar acolo se foloseste un termen destul de larg "obiecte de uz casnic", chiar cu riscul de a fi pisaloaga, cei care stiti spuneti-mi daca "averea" mentionata mai sus poate face obiectul executarii silite.#-o
Deci Silviu, este vorba despre un credit de nevoi personale pe care l-am contractat in urma cu 3 ani, iar din noiembrie 2007 nu am mai reusit sa platesc nicio rata pentru ca am ramas fara loc de munca! Omniasig a despagubit banca cu restul de bani pe care trebuia sa-i platesc si a apelat la un executor judecatoresc sa ma execute silit pana la recuperarea debitului. Daca stiti cum decurg asemenea proceduri spuneti-mi si mie, ca legea am inteles ce zice, dar nu stiu exact ce va face acest executor, va urla in gura mare ca ma executa sau va perchezitiona domiciliul, are voie? Care sunt drepturile mele in acest caz?
nu sunt bunuri sechestrate pentru ca nu am bunuri pe numele meu, nu am nici venituri deci ma intrebam ce mi se poate intampla?
ce zici silviu?
Multumesc, mult pentru raspuns, dar cu tot respectul cred ca nu raspunde intrebarii mele: ce bunuri identifica acest executor daca ele nu sunt ale mele? Eu doar domiciliez in locuinta proprietate a mamei mele, iar bunurile din locuinta sunt acolo de foarte multi ani, au fost achizitionate de parintii mei, eu doar le folosesc, nu sunt ale mele!