avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment firma

Am o intrebare mai ciudata pentru ca am o firma care a intrat in insolventa in iulie 2007, iar in mai 2008 a inceput procedura de faliment! Problema este ca am doua angajate care au C:I:M: suspendat pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, iar in septembrie 2008 ar trebui sa revina la lucru. Am aflat de curand ca ele au facut deja demersuri pentru prelungirea cu inca un an a indemnizatiei de ingrijire a copilului declarandu-si copii invalizi si bineinteles obtinand ilegal un certificat medical in acest sens! Inrebarea mea este: ce trebuie sa fac eu acum avand in vedere ca firma este in faliment si nu mai pot sa le prelungesc cu inca un an suspendarea CIM?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adina22 , utilizator 12:25, 9 Septembrie 2008
O data cu falimentul si lichidarea firmei, contractele lor de munca inceteaza. In orice caz, nu este treaba dvs acest aspect, ci trebuie sa-l rezolve lichidatorul judiciar. Aprecierile vis-a-vis de ilegalitatea certificatelor medicale ale copiilor angajatelor sunt in afara competentei unui angajator, in faliment sau in stare de functionare.
lichidatorul este cel care raspunde de prelungirea contracteler.contractele nu se prelungesc daca s-a pronuntat judecatorul in sensul ca firma este in stare de insolventa
Doamna Diana Persa in primul rand va multumesc pentru raspuns si aveti dreptate judecarea legalitatii acelui act medical nu intra in competentele angajatorului, eu nu sunt inca mama, dar mi se pare oribil sa platesti un medic ca sa-ti elibereze un certificat de invaliditate pentru propriul copil doar ca inca un an sa stai acasa si sa primesti 800 de lei. In orasul meu 75% din copiii care au implinit anul acesta 2 ani sunt declarati la ITM ca invalizi si mamele au contractele de munca suspendate pe inca un an. Mi-au confirmat modalitatea prin care se obtine acest certificat medical de invaliditate si sumele platite, chiar angajatele pentru care am formulat intrebarea mea initiala!
Am si eu o intrebare legata de falimentul unei firme.Este vorba de magazinele Teknosa,adica de partea romaneasca a firmei, Primex.
Am fost angajata lor din 10 octombrie 2007.Acum am nascut ,sunt acasa,nu stiu inca daca concediile medicale au ajuns la firma sau ce s-a intamplat cu contractul meu(toti si-au dat demisia,eu fiind gravida nu ),pt ca nu mai pot contacta firma.
Intrebarea mea este: ne mai pot ei plati salariile restante avand in vedere ca sunt in faliment?mie mi s-a spus initial ca salariile,sumele restante inclusiv bonurile de masa vor fi platite cand va veni executorul.Adica acesta va rezolva datoriile catre angajati.Ni se spusese ca acesta va veni pe 25 mai.Apoi ca in iunie,apoi am intrat in spital,am nascut si abia am iesit.Deci nu am mai discutat cu nimeni.
Cum pot face sa mi se plateasca restantele(am 2 luni)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata c.a.s. MIRELA ARCHIUDEAN MIRELA ARCHIUDEAN AM SI EU O INREBARE. IN CAZUL IN CARE UN ANGAJATOR ISI INCHIDE DEFINITIV FIRMA,SI ARE ANGAJATI IN CONCEDIU MEDICAL CINE MAI TREBUIE SA PLATEASCA CONTRIBUTIILE ... (vezi toată discuția)
Concediu prepostnatal neplatit elena_barbu elena_barbu BUNA ZIUA Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si nu mi-a fost platit concediu pre/postnatal chiar daca eu am depus certificatele in fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Plata concediilor medicale in cazul unei firme la care incepe procesul de indolventa RR Maria RR Maria Lucrez la o societate comerciala care este citata de catre Administratia Finantelor Publice, pentru luna septembrie, in proces de insolventa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)