avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Plata concediilor medicale in cazul unei firme la care ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Plata concediilor medicale in cazul unei firme la care incepe procesul de indolventa

Lucrez la o societate comerciala care este citata de catre Administratia Finantelor Publice, pentru luna septembrie, in proces de insolventa. Mentionez ca asigurarile de sanatate, somaj, pensii etc, nu sunt platite societate inregistrand peste 1.300.000 ron debite restante. Eu ca si salariata, gravida in 29 saptamani daca intru in concediu medial -prenatal- in conditiile pe care le-am mentionat mi sus, pot beneficia de plata acestui concediu prenatal , postnatal? si daca da in ce conditii pot intra in concediu de ingrijire copil de pana la doi ani? Daca nu pot beneficia de plata acestor concedii medicale, ce alta alternativa am? Somajul ar fi o posibilitate de a intra in concediu de ingrijire copil?
Cel mai recent răspuns: ion manea , utilizator 11:36, 28 August 2009
Se aplica prevederile OUG 158/2005 :
ART. 32
(1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
(3) Drepturile achitate in conditiile prevazute la alin. (1) urmeaza a fi recuperate de catre casele de asigurari de sanatate de la angajator, dupa caz, conform legii.

Va recomand sa faceti urgent sesizare la ITM si la Garda financiara.
Potrivit Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Art. 6
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
pe data de 17-8-2009 am fost internat ambulatoriu ptr.analize fiind depistat cu fibrilatii la inima in urma cu 2 ani si urmand tratament conecutiv de atunci concediu medical l-am depus la intreprindere find pana pe data de 01-09-2009 pe data de 28-08-2009 am aflat ca voi intra in preaviz de 15-zile concediu medical urmand sa il prelungesc de pe data de 01-09-2009pana pe data de 15-09-2009 in cazul acesta ce se i-a in considerare preavizu s-au concediu medical si dupa se baga preavizu cu multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal barosan85 barosan85 Buna ziua. Vreau sa stiu si eu ce se intampla daca cineva are contract de munca pe perioada determinata pana pe data de 01.08.2017 si in aceeasi data intra in ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de muna/concediu risc maternal gabrielaando gabrielaando Buna ziua, Ma aflu in concediu de risc maternal si pot intra la sfarsitul lunii in concediu prenatal. Ce se intampla daca am si pe luna viitoare concediu ... (vezi toată discuția)
Prenatal Cerasela elena Cerasela elena Buna ziua! Sunt insarcinata in 27 de saptamani si de saptamana viitoare pot intra in concediu prenatal. ? Firma la care lucrez este in insolventa momentan, ... (vezi toată discuția)