avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de muna/concediu risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de muna/concediu risc maternal

Buna ziua,

Ma aflu in concediu de risc maternal si pot intra la sfarsitul lunii in concediu prenatal.

Ce se intampla daca am si pe luna viitoare concediu de risc maternal de la medicul de familie, iar angajatorul imi desface contractul de munca (caz de faliment). Mai trebuie semnat de medicul de medicina muncii (cel care l-a semnat si pe primul) si unde trebuie sa depun concediul ptr plata lui?
Pot intra dupa aceea in concediu prenatal? Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 5 Octombrie 2009
1. Conform Codului muncii nu vi se poate inceta CIM in perioada cat sunteti in incapacitate temporara de munca (concediu medical, indiferent de care), in maternitate, in CCC etc., decat daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment.
2. In acest caz se aplica prevederile OUG 158/2005:
Art. 32. -
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal barosan85 barosan85 Buna ziua. Vreau sa stiu si eu ce se intampla daca cineva are contract de munca pe perioada determinata pana pe data de 01.08.2017 si in aceeasi data intra in ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc și prenatal adina000 adina000 Daca in timp ce sunt in concediu de risc sau prenatal firma da faliment banii vor fi primiți direct de la stat ? (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal în luna a 6-a, contract de muncă pe perioadă determinată. cum pot beneficia de ccc dacă angajatorul nu-mi prelungește contractul? Molole90 Molole90 Sunt gravidă in luna 6 si sunt angajată de 9 luni tot pe perioada determinată de 3 luni .sunt in concediu de risc si am fost anunțată ca numi mai ... (vezi toată discuția)