avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc și prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc și prenatal

Daca in timp ce sunt in concediu de risc sau prenatal firma da faliment banii vor fi primiți direct de la stat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 9 Iulie 2018
Plata se va face de catre Casa de Asigurari de Sanatate.

OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătat
art.32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în concediu medical si angajatoruangajatorul închide fabrica !! Alexa ionuț Eugen Alexa ionuț Eugen Ce acte trebuie să îmi elibereze angajatorul si cum procedez pentru a obține banii pe concediul medical ???? (vezi toată discuția)
Concediul medical NICULAE MIHAELA NICULAE MIHAELA Buna ziua,tatal meu a avut un accident de munca in data de 15 06 2017 (fractura coloana si operatie la picior ,fractura glezna )astazi 6 07 am fost instiintata ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Silvia27 Silvia27 Buna seara, In cazul in care firma la care lucrez se dizolva, iar eu beneficiez de concediu medical in urma unui infarct, voi mai putea beneficia de plata ... (vezi toată discuția)