avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical

Buna ziua,tatal meu a avut un accident de munca in data de 15 06 2017 (fractura coloana si operatie la picior ,fractura glezna )astazi 6 07 am fost instiintata ca firma se inchide pe data de 10 07 2017.Acum daca firma se inchide cine ii va platii spitalizarea si concediile medicale ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 6 Iulie 2017
OUG nr.158/2005:
art. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.
.....


Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:
art. 62
În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie. Pentru aceste situaţii, indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate la care au dreptul asiguraţii, sunt achitate în condiţiile menţinerii concediului medical pentru aceeaşi afecţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în concediu medical si angajatoruangajatorul închide fabrica !! Alexa ionuț Eugen Alexa ionuț Eugen Ce acte trebuie să îmi elibereze angajatorul si cum procedez pentru a obține banii pe concediul medical ???? (vezi toată discuția)
Concediu medical Silvia27 Silvia27 Buna seara, In cazul in care firma la care lucrez se dizolva, iar eu beneficiez de concediu medical in urma unui infarct, voi mai putea beneficia de plata ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical nukarela nukarela O firma care intra in insolventa in luna octombrie 2017 are 1 angajat care se afla in concediu medical pt sarcina si lauzie pana la sfarsitul lunii octombrie ... (vezi toată discuția)