avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Buna ziua! Sunt insarcinata in 27 de saptamani si de saptamana viitoare pot intra in concediu prenatal. ? Firma la care lucrez este in insolventa momentan, daca de luna viitoare se inchide eu pot ridica banii pentru concediu pre si postnatal din alta parte personal??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 4 Aprilie 2017
OUG 158/2005
art.32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.
.....

Asadar, va veti adresa Casei de asigurări de sănătate unde medicul de familie al dvs. are încheiată convenţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal lauras25 lauras25 Buna ziua, Firma la care lucrez a intrat in insolventa si are probleme cu plata salariilor. Eu sunt insarcinata si incepand cu 15 aprilie pot intra in ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc și prenatal adina000 adina000 Daca in timp ce sunt in concediu de risc sau prenatal firma da faliment banii vor fi primiți direct de la stat ? (vezi toată discuția)
Plata prenatalului/postanatalului cu firma in insolventa olgamidori olgamidori Buna ziua.Urmeaza sa intru in concediul prenatal, iar firma la care lucrez este posibil sa intre in insolventa, in urma unui conflict intre ... (vezi toată discuția)