avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata prenatalului/postanatalului cu firma in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata prenatalului/postanatalului cu firma in insolventa

Buna ziua.Urmeaza sa intru in concediul prenatal, iar firma la care lucrez este posibil sa intre in insolventa, in urma unui conflict intre actionari.Intrebarea mea este: cine imi va plati mie concediul prenatal/postnatal daca angajatorul intra in insolventa?Angajatorul va plati tot concediul, in avans practic?Sau statul?Cum ar trebui sa procedez pentru a nu ramane neplatita in timpul acestui concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:47, 10 Mai 2016
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

ART. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

2. Pentru amanunte luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit (societate in insolventa) kivi kivi Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si toti angajati au intrat in somaj.numai eu ramasem ca angajata find insarcinata si in concediu medical.am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters361328 ContSters361328 Buna ziua, Am un contract de munca pe perioada determinata(perioada contract 15decembrie 2014 / 15 iunie 2015 exclusiv).Sunt insarcinata si urmeaza sa raman ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical elena_costasche elena_costasche daca ai avut contract de munca pe termen de 3 luni,iar pe parcurs te imbolnavesti de tuberculoza,cine plateste concediul medical,deoarece angajatorul nu mai ... (vezi toată discuția)