avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical neplatit (societate in insolventa)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical neplatit (societate in insolventa)

Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si toti angajati au intrat in somaj.numai eu ramasem ca angajata find insarcinata si in concediu medical.am ramas in concediu medical din data de 13.09.2010pana la data de09.12.2010 dupa care am intrat in prenatal.si de la data de 23.01.2011am intrat in postnatal. asi vrea sa stiu cum imi pot recupera bani de pe concediu,ca nici in ziua de azi nu am primit nici un ban.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 10 Iunie 2011
s-au depus toate concediile la firma la care lucrati?
trebuie sa luati legatura cu administratorul judiciar/lichidatorul pentru a stabili modalitatea de incasare a banilor.Faceti parte din creditorii chirografari.
Mult succes,
1. Din OUG 158/2005:
Art. 32. - (1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.
(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.
(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.

Art. 93. – (1) Drepturile la concedii şi indemnizaţii care s-au nãscut anterior situaţiei de încetare a activitãţii angajatorului sau înainte de expirarea termenului pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(1.1) Plata indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate, pentru drepturile care s-au nãscut anterior situaţiilor prevãzute ia alin. (1), se efectueazã pânã la încetarea situaţiei care a determinat necesitatea eliberãrii de certificate medicale.

3. Va adresati CJAS care o sa va plateasca certificatele medicale.


Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului medical elena_costasche elena_costasche daca ai avut contract de munca pe termen de 3 luni,iar pe parcurs te imbolnavesti de tuberculoza,cine plateste concediul medical,deoarece angajatorul nu mai ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal? Eva90 Eva90 Buna, in data de 1 noiembrie imi expira contractul de munca, eu ar trebui sa nasc in februarie, daca imi prelungeste pe 3 luni mi-ar expira chiar in 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa lichidare societate Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire: sunt in concediu medical; in cazul in care societatea la care lucrez intra in lichidare, iar eu raman fara loc de ... (vezi toată discuția)