Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si nu mi-a fost platit concediu pre/postnatal chiar daca eu am depus certificatele in fiecare luna la sediu firmei,acum de aceasta problema se ocupa o firma de insolventa care a platit salariile restante pentru toti angjati firmei din fondul de garantare dar nu si concediile medicale.
Va rog sa-mi spuneti unde ar trebui sa ma interesez pentru a -mi recupera sumele restante.
OUG 158 DIN 200-5.Acest articol se aplica daca v-a incetat contractul de munca urmare reorganizarii unitatii.
In caz ca nu, angajatorul are obligatia sa va plateasca concediile medicale pentru maternitate .
Art. 32. - (1) In cazul in care, potrivit legii, angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea acestuia inceteaza prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, lichidare judiciara, faliment sau prin orice alta modalitate prevazuta de lege, drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii, se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate.
In primul rand ,interesati-va la angajator-administrator judiciar daca s-au depus certificatele de concediu la Casa de Sanatate impreuna cu documentatia solicitata in astfel de situatiii in vederea decontarii.
Daca certificatele nu au fost depuse,asteptati in zadar sa va fie platite ...