avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Daca nu am bunuri in proprietate, iar adresa de domiciliu este proprietatea mamei mele, executorul judecatoresc poate sa perchezitioneze acest imobil in vederea identificarii de bunuri urmaribile? Care sunt drepturile executorului in acest caz? Ce verificari poate sa faca executorul pentru a afla daca detin sau nu bunuri pe numele meu?
Art. 416 Cod procedură civilă dispune că executorul judecătoresc, care s-a deplasat la locul situării bunurilor mobile ale debitorului, singur sau de faţă cu persoanele menţionate în art. 412 şi 413 Cod procedură civilă, va întocmi primul act de urmărire, care poartă denumirea de pro-ces-verbal şi care va cuprinde în mod obligatoriu următoarele elemente:
1. enunţarea titlului executor în virtutea căruia se face executarea;
2. arătarea creditorului pentru lucrurile ce au cerut a se urmări, dacă asemenea cerere s-a făcut;
3. numele, prenumele şi domiciliul părţilor, al executorului judecă¬toresc, precum şi al altor persoane care vor fi fost faţă la urmărire;
4. somaţia verbală1 făcută debitorului ca să plătească, precum şi răspunsul lui dacă a fost faţă;
5. descrierea bunurilor sechestrate1 şi indicarea valorii fiecăruia, după aprecierea executorului judecătoresc, dacă aceasta este cu putinţă;
6. arătarea locului, zilei şi orei când s-a făcut urmărirea.
Art. 417 Cod procedură civilă dispune că procesul-verbal de se¬chestru se va semna de executorul judecătoresc şi de toate persoanele care au fost de faţă la sechestrare. Dacă vreuna dintre aceste persoane nu poate sau nu vrea să semneze, executorul judecătoresc va menţiona această împrejurare. Câte un exemplar al procesului-verbal de sechestru se lasă debitorului sau la domiciliul acestuia, precum şi, atunci când este cazul, custodelui, acesta din urmă semnând cu menţiunea de primire a bunurilor în păstrare.
Deşi textul de lege nu prevede în mod expres, din interpretarea dispoziţiilor art. 419 alin. 2 şi art 420 Cod procedură civilă, rezultă că procesul-verbal de sechestru va menţiona şi împrejurarea că executorul judecătoresc a procedat la sigilarea bunurilor, atunci când a fost necesară o astfel de măsură, sau la strămutarea lor din locul unde se află.
Multumesc, mult pentru raspuns, dar cu tot respectul cred ca nu raspunde intrebarii mele: ce bunuri identifica acest executor daca ele nu sunt ale mele? Eu doar domiciliez in locuinta proprietate a mamei mele, iar bunurile din locuinta sunt acolo de foarte multi ani, au fost achizitionate de parintii mei, eu doar le folosesc, nu sunt ale mele!
daca au fost bunuri sechestrate de executor sau daca le a sigilat sau daca doar va pus in vedere ca trebuie sa platiti puteti face contestatie la executare. Pt ca eu unul cred in disciplina contractuala si in necesitatea ei si pt ca nu cunosc cazul (exista cazuri si nu putine, unde exista o totala lipsa de respect pt justitie si corectitudine in aplicarea legii ; si din pacate ele sunt orchestrate de unii "colegi" cu largul concurs ai unor "magistrati" si unde merita sa le dai peste nas) nu am sa va recomand altceva decat o asistenta calificata (avocat; si macar unul "cat de cat") si o contestatie la executare chiar daca 90 % din cazuri nu obtineti nimic insa cel putin castigati ceva timp pana poate reusiti sa achitati.
nu sunt bunuri sechestrate pentru ca nu am bunuri pe numele meu, nu am nici venituri deci ma intrebam ce mi se poate intampla?
ce zici silviu?
Trebuie sa dovediti daca aveti sau nu bunuri in proprietate .... in ce priveste imobilele (terenuri, cladiri) executorul poate verifica la Administartia Financiara de care apartineti si unde ar trebui sa platiti impozitele locale pentru terenuri si cladiri.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)