avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Daca nu am bunuri in proprietate, iar adresa de domiciliu este proprietatea mamei mele, executorul judecatoresc poate sa perchezitioneze acest imobil in vederea identificarii de bunuri urmaribile? Care sunt drepturile executorului in acest caz? Ce verificari poate sa faca executorul pentru a afla daca detin sau nu bunuri pe numele meu?
Buna ziua tuturor. Am citit mesajele de la forum si as vrea si eu sa prezint situatia tatalui meu in legatura cu executarea silita, poate se gaseste cineva sa imi dea un sfat sau macar o explicatie. Deci...tatal meu are o firma cu inca un asociat. La ora actuala firma nu mai are activitate, dar nici nu este inchisa. Problema e ca ea inregistreaza datorii in valoare de aproximativ 200 milioane lei vechi. Problema si mai mare e ca sediul firmei este chiar domiciliul nostru, astfel incat asociatul tatalui meu si-a pus palma in fund (imi cer scuze) si nu ii mai pasa deloc de datorie. Azi ne-a venit un plic de la finante in care se solicita plata a 1500 RON, acumulati in urma mai multor amenzi, in maxim 15 zile. In caz constrar se recurge la executare silita. Eu ce sa inteleg? Ca daca nu se plateste datoria si amenzile cumulate vor veni acasa si vor lua ce le cade in mana? Vor veni sa confiste diverse bunuri chiar daca nu sunt cumparate pe firma, ci sunt bunuri personale? Asociatul tatalui meu chiar nu va fi tras deloc la raspundere?
Va rog foarte mult sa imi raspundeti, suntem foarte foarte stresati din cauza asta! :((

Cu respect,
Alina
jadeeed a scris:

.Azi ne-a venit un plic de la finante in care se solicita plata a 1500 RON, acumulati in urma mai multor amenzi, in maxim 15 zile.

Stiti pentru ce sunt date aceste amenzi??

In caz constrar se recurge la executare silita.

Mai este pana la executare aveti dreptul la contestatie in termen de 15 zile.

Eu ce sa inteleg? Ca daca nu se plateste datoria si amenzile cumulate vor veni acasa si vor lua ce le cade in mana? Vor veni sa confiste diverse bunuri chiar daca nu sunt cumparate pe firma, ci sunt bunuri personale?

Stati usor ca nu-i chiar asa. Consultati un avocat sau consultant fiscal din localitatea d-voastra punand la dispozitie toate documentele. Acesta v-a sti ce sa faca.

Asociatul tatalui meu chiar nu va fi tras deloc la raspundere?

El a fost administrator?

Va rog foarte mult sa imi raspundeti, suntem foarte foarte stresati din cauza asta! :((

Totul se va rezolva daca o veti lua metodic.

Tatal meu e un om care nu vorbeste foarte mult, mai ales despre probleme de acest gen. Tot ce stiu e ca amenda asta e pentru nedepunerea situatiei financiare semestriale / 30.06.2007.
Da, tatal meu este administrator. Iar fostul asociat este complet dezinteresat #-o
Amenda o va plati cu siguranta, nu ne lasam in baza executarii silita. Insa ma ingrijoreaza datoria de 200 milioane pentru care nu sunt bani momentan si nici nu se prevad in viitor (datorie care tot creste din cauza penalizarilor). Astfel, se poate ajunge la executare silita pentru aceasta datorie? Mentionez din nou ca sediul firmei e chiar domiciliul nostru...au dreptul sa ia din bunuri daca ele nu sunt ale firmei?
Sugestie:
Fa o cerere la Tribunal (judecator sindic), prin care iti declari intentia de a intra in procedura simplificata de faliment.
Nu-i lasa pe cei de la finante sa te bage ei in procedura insolventei: cand se va ajunge la stabilirea raspunderii personale....daca nu/ti declari intentia de a intra in faliment...sindicul f. usor va pronunta o hotarare prin care debitorul va raspunde cu averea personala pt. debitul ramas nerecuperat dupa inchiderea procedurii.

Cel mai bine mergi la un avocat.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)