Valeuuu ...ati scris ceva !
Jurist90 a scris:
Raspunsul meu n-a venit ca o completare la raspunsul dvs, ci era in redactare anterior, doar ca a fost postat dupa cum se pare ulterior raspunsului dvs.
DA, oricui i se mai intampla aceasta suprapunere de redactari si postari.
Jurist90 a scris:
Spuneti ca exemplu, ca debitul este de X lei, iar terenul aflat in sechestru ar putea valora o suma egala sau mai mare decat debitul si ca astfel se pot instraina orice alte bunuri.
Intrebare se pune daca terenul nu va putea fi valorificat si daca stiind de existenta unui alt bun imobil care are sanse mai mari de valorificare, executorul judecatoresc nu s-ar indreptat prin executare catre acesta, care surpriza, a fost instrainat de catre debitor, care nu a avut nici o intentie sa achitate astfel debitul.
Sunt de acord cu faptul ca executorul poate cere lamuriri cu privire la bunurile debitorului, nu contest, insa nu reiese din speta. Da, ipotetic vorbind, creditorul/executorul are dreptul sa stie despre bunuri. Insa nu stim daca debitorul nostru a fost intrebat (eu cred ca nu), ca sa poata fi acuzat ca "ascunde bunuri". Nu stim, nu ne pronuntam.
Eu ma refer strict la faptul ca
Veniturile şi bunurile debitorului pot fi supuse executării silite dacă, potrivit legii, sunt urmăribile şi numai în măsura necesară pentru realizarea drepturilor creditorilor.
La fel stau treburile si cu sechestrul. Este si firesc sa se respecte un principiu al proportionalitatii, pana la urma legea protejeaza si debitorul, nu numai creditorul.
Jurist90 a scris:
Continuand ideea, in masura in care este suficient a fi sechestrat doar un bun care se aproximeaza ca ar acoperi creanta, cum se explica in practica judiciara notarea somatiilor asupra mai multor bunuri imobile ale debitorilor tocmai pentru a impiedica intrainarea acestora, desi nu sunt efecuate proceduri de vanzare asupra tuturor.
Simplu ! De cele mai multe ori se fac abuzuri ! Ca sa fie sigur, executorul blocheaza tot ce poate. Nu ati intalnit situatii cand omul avea 5 conturi la 5 banci si pentru o datorie de 100 lei i-au fost blocate toate conturile (asa ..ca sa fie sigur creditorul - de cele mai multe ori
statul, ca isi plateste contribuabilul restul de impozit). In final sunt trasi cate 100 lei din 5 conturi, conturile raman in continuare blocate, trebuie sa mergi la ei, la executor, sa explici, sa te milogesti, etc, caci ex officio nu se intampla nimic. Este normal asa ceva? Nu.
Este un abuz.
Sau la firme, pentru o datorie oarecare au fost blocate 8 conturi, practic firma paralizata.
Asta este abuz (sau neglijenta in serviciu, sau incompetenta).
Jurist90 a scris:
Din putinele detalii oferite de catre user, inteleg ca singurele doua bunuri imobile detinute ar fi acel teren si respectivul imobil, dar aceasta este doar o presupunere si stiti deja ca agreez presupunerile :))
Tuturor ne plac presupunerile, le-asi numi ipoteze, ca sa ramanem in termeni juridici. :))