Ați scris dvs. următoarele fraze în postarea de pe 10.10.2015:
De asemenea, având în vedere că apartamentul este deținut în coproprietate, înainte de scoaterea la licitație ar fi necesar să se dispună partajul.
Ambii au fost obligați în solidar la plată, asta înseamnă că îi ia ăluia pe care îl prinde cu venituri și bunuri.
Este legal să se pună poprire pe salariul soției (la 7 luni de la Încuviințarea Executării Silite), știind că ea nu este proprietară în acte pentru imobilul în care locuiam, și mai ales pentru faptul că, după Apel, ea era trecută ca parte adversă mie, adică era declarată de Instanțe ca Intimată, exact ca și calitatea creditoarei, Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila, care nu are nici măcar un sediu legal (real și actual), și nici o conducere aleasă legal și statutar, în urma unor Adunări Generale legal convocate ?
Ce ziceți, vom putea anula poprirea salariului soției ne-proprietare, dacă invocăm Legea nr. 196/2018, art. 80, alin.(7), care este extrem de explicit în privința mai multor nereguli din acest dosar de Executare Silită :
„Executorii Judecătorești sunt OBLIGAȚI să înștiințeze în scris Asociația de Proprietari, potrivit prevederilor art. 666 din Noul Cod Civil, cu privire la termenele de intervenție și la posibilitatea intervenției în cursul Executării Silite pornite de un Creditor împotriva Debitorului, proprietar în Condominiul în care este constituită respectiva Asociație de Proprietari.”
Eu zic că este extrem de clar acest articol, mai ales prin fraza:
”... în cursul Executării Silite pornite de un Creditor împotriva Debitorului, proprietar în Condominiul în care este constituită respectiva Asociație de Proprietari.
➲ Dacă soția mea nu e proprietară în actele notariale și cadastrale ale apartamentului în care eu sunt unicul proprietar, de ce Executoarea Judecătorească G.L. i-a blocat (poprit) banii pentru salariul lunar aflat în contul de la bancă, știind și că sunt sărbători de iarnă și că a avut programate niște cheltuieli vitale, de care a fost deposedată abuziv, pentru o falsă restanță de ... 46 de lei (debitoarea reală finală fiind Asociația de Proprietari) ?!
gi-jane2 a scris:
De asemenea, având în vedere că apartamentul este deținut în co-proprietate, înainte de scoaterea la licitație ar fi necesar să se dispună partajul.
Nu, pentru că are o cotă determinată, se poate scoate la licitație doar șesimea lui. Că nu o cumpără nimeni și se poate cere ieșirea din indiviziune, e adevărat.
În funcție de ce anume se poate pune sechestru și pe celelalte bunuri, nu numai poprire pe salariu ? Din câte am înțeles ,depinde de Executorul Judecătoresc acest lucru.
Vi s-a zis, în funcție de sumă. Nu s-ar complica cu alte bunuri dacă timpul în care se îndestulează e relativ scurt.
Dacă fac actul de vânzare-cumpărare pe mașină, fără să o înmatriculez pe numele meu, mașina poate fi luată ? Este necesar tot procesul de vânzare, înmatriculare pentru ca mașina să nu mai fie luată de Executorul Judecătoresc ?
V-o poate vinde și o puteți înregistra doar la finanțe.
De înmatriculat pe numele dvs., trebuie să o faceți din alte motive, fără legătură cu executarea.
Ambii au fost obligați în solidar la plată, asta înseamnă că îi ia ăluia pe care îl prinde cu venituri și bunuri.