avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta ?

buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra...
Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie
- tatal meu a pierdut un proces civil si trebuie sa plateasca o suma de aproximativ 30,000 euro , el si mama mea detin in comun mai multe bunuri printre care si casa in care locuim , debitorul ameninta cu executarea silita,
- daca parintii imi vand mie casa ( vanzarea se face fictiv deoarece eu nu detin bani) ,inainte ca executorul sa puna sechestru pe toate bunurile tatalui meu, actul de vanzare cumparare poate fi atacat de catre debitor ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:36, 11 Februarie 2010
Vreti sa spuneti de catre creditor.. da , poate fi atacat , pe calea actiunii revocatorii, daca se dovedeste ca instrainarea a avut locul in scopul fraudarii creditorului. El poate cere revocarea contrtsctului de vc si i ntoarcerea bunului in patrimoniul debitorului, in vederea executarii silite.
se poate incheia un contract de vanzare cumparare atata timp cat bunul se mai afla in patrimoniul parintilor dumneavoastra, insa creditorul va putea sa ceara nulitatea actului de instrainare pe lipsa pretului sau pe motivul fraudarii
va multumesc foarte pentru raspuns, mai am o nelamurire, presupunand ca valoarea proprietatilor tatalui meu depaseste suma datorata, cum stabileste executorul judecatoresc bunurile care vor fi sechestrate si cele care nu vor fi sechestrate , se poate ajunge la un acord astfel incat sa nu fie pus sechestru pe locuinta ?
E destul de dificil sa demonstrezi ca actul de instrainare s-a facut pentru a frauda creditorul.Puteti insa demonstra ca ati vandut imobilul tocmai pentru a face rost de lichiditati pentru multe datorii.Atentie insa pe cine alegeti cumparator.
daca tatal dvs nu are nici un bun proprriu care sa poata fi urmarit de creditor in vederea satisfacerii creantei si toate bunurile sunt in codevalmasie cu mama dvs, creditorul va trebui sa ceara mai intai partajarea bunurilor comune pe care le are impreuna cu mama dvs si apoi sa il execute pe tatal dvs

Alte discuții în legătură

Executare proprietate tudora tudora Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu proprietar executat silit georgeneacsu georgeneacsu Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am datorii catre un furnizor si mi s-a impus executarea silita si sechestrul asupra unui teren. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de donatie respectiv intretinere ada92 ada92 Buna ziua. Tatal meu este debitor intr-o executare. Dupa ce a primit somatia de plata si instintatrea ca i sa pus sechestru pe un apartament, pe restul ... (vezi toată discuția)