buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra...
Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie
- tatal meu a pierdut un proces civil si trebuie sa plateasca o suma de aproximativ 30,000 euro , el si mama mea detin in comun mai multe bunuri printre care si casa in care locuim , debitorul ameninta cu executarea silita,
- daca parintii imi vand mie casa ( vanzarea se face fictiv deoarece eu nu detin bani) ,inainte ca executorul sa puna sechestru pe toate bunurile tatalui meu, actul de vanzare cumparare poate fi atacat de catre debitor ?
Executorul judecatoresc va alege bunul in functie de valoare si in special de solvabilitate.Dar puteti negocia cu creditorul direct sau prin intermediul executorului.
Chiar daca, pana la punerea in executare a hotararii judecatoresti , tatal dvs instraineaza bunurile imobile de valoare catre terte persoane , asta oricum nu va stinge datoria catre creditor.
Executorul poate pune sechestru asigurator pe toate bunurile tatalui dvs pe care le poate vinde in ordinea valorii lor pana la indestularea creantei si cheltuielilor de judecata si executare.:D. In cazul in care bunurile sunt comune , mai intai va solicita instantei de judecata partajarea acestora si dupa aceea va trece la executarea bunurilor care ii vor reveni tatalui dvs!B-)
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, dar ce parere aveti despre situatia in care mi-ar dona imobilul? creditorul poate invoca deasemenea o tentativa de fraudare ? iar in ceea ce priveste vanzarea imobilului in cauza , unei alte persoane din afara familiei , se poate cere justificare asupra banilor ``primiti ``, creditorul poate cere justificare ? de ce nu i-au fost achitati lui banii ? pentru ca vanzarea o sa se faca doar scriptic...
stiu ca suna destul de aiurea sfatul meu , dar o solutie ar fi ca parintii dvs. sa divorteze de comun acord ( astfel procesul se va termina f. repede ) si sa depuna la primul termen si o tranzactie de partaj , in care tatal dvs. renunta la cota sa parte din imobil in favoarea mamei dvs.
imibilul va deveni astfel bun propriu al mamei dvs., si din moment ce doar tatal dvs. este debitor, dansa nu va putea fi executata silit.
ulterior se vor putea recasatori . ;)
orica instrainare catre un tert va fi anulata de catre creditor. fie ca este vorba de o donatie, vanzare-cumparare, etc. trebuia instrainat imobilul anterior procesului , pt. ca in aceasta situatie creditorul va actiunea pauliana si va avea castig de cauza !! :sorry:
Executare proprietate
tudora
Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi ... (vezi toată discuția)