avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Activitate dan difuzoare

Activitate dan difuzoare

Răspuns la discuția Bani furati din contul bancar


Company Advising a scris:

Depuneti plangere penala direct la DIICOT. Asta e sfatul meu. Si o adresa la banca prin care le transmiteti inclusiv dovada ca ati depus plangere penala. SI apoi ii puteti stresa pe cei de la banca zilnic.


Bună ziua,

În continuarea răspunsului citat:

Plângerea la DIICOT este obligatorie pentru acest tip de fraudă.
În mod normal, banca ar trebui să vă solicite în mod expres, în baza reglementărilor interne. Dacă nu v-au spus ce să faceți, atunci nu mai așteptați și depuneți o plângere cât mai urgent.


Bună ziua,
În cazul unei livrări cu ramburs eronat, aveți obligația să plătiți diferența. Faptul că dintr-o eroare vi s-au încasat mai puțini bani nu vă exonerează de plată.

În mod normal, era datoria dumneavoastră să-i contactați și să le transmiteți că v-au trimis ramburs eronat. Și apoi să stabiliți cum procedați pentru a efectua plata.

Faptul că după o lună și jumătate încă nu ați făcut acest demers, așteptând să vedeți dacă rămâne așa, nu este un semn de bună credință. Nu este târziu să îndreptați lucrurile și să faceți ceea ce este corect.

L.E. Acum am observat că discuția este din 2015 .... :)
——————————
Da am primit un E-meil cu nr de înregistrare cu certificat cu nr de înregistrare cu certificatul și mi spunea ca am fost selectat de compania Coca-Cola la extragerea loteria llor din 13.01.2020 la care am câștigat suma de 950.000 lire pentru aceasta trebuia sa iau legătura cu ei sa le dau numele și tara de unde sunt am trimis și miau spus sa iau urgent legătură cu firma de curierat care se ocupa cu transportul la ei miau dat un nr de înregistrare și 2 variante de plata cum vreau bani în cont sau sa mii aducă și sa merg la banca cu reprezentantul lor am ales pe a2 varianta adică cea de 309 euro nu pe cea de 700 ca nu aveam atâția bani am plătit și miau dat un Awb Și nr de urmărire am întrat am confirmat nr și coletul a plecat de la ei a ajuns în Portugalia unde sa oprit pe 28. 02.cand rtrebuia sa ajungă la mine am tot traseul lor și cu documentele trimise de ei vreau sa știu dacă acest premiu odată ce am plătit de ce sa mai atesc
——————————-

Stimată doamnă, din păcate ați fost victima unei înșelătorii clasice.
Coca Cola nu organizează tombole ori loterii. Niciodată nu au făcut asta.

Cei care v-au înșelat au trimis un email la întâmplare.
Dumneavoastră și altor alți zeci de mii. Ați răspuns și v-au cerut țara și numele. De ce?
Dacă ați câștigat ceva, nu ar fi fost normal să vă știe datele înainte?

Banii nu se pot trimite cash, prin colet. În UE există reglementări clare pentru orice sumă ar depăși 10000 euro. Cum puteți crede că vi s-ar putea trimite 950000 lire sterline într-un colet?!?

Apropo, care este firma de curierat?

Sugestia mea este aceeași ca a colegilor. Ați fost păcălită. V-au fluturat prin față niște hârtii și apoi v-au cerut niște bani pentru a intra în posesia “premiului”. În asta constă păcăleala. Vă stârnește lăcomia și apoi vă cer bani pentru o taxă de transport, pentru un comision bancar, sau altele.

Puteți face plângere la poliție, dar șansa de a vă recupera banii este zero. Doar vă veți prelungi starea de rău. Vă spun sincer, acestă înșelătorie este atât de veche și uzată încât nu credeam că cineva nu a auzit de ea.