Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cum ar trebui calculata despagubirea egala cu salariile majorate,indexate si reactualizare.
In martie 2018 mi-au desfacut contractul de munca abuziv,dupa care am chemat in instanta societatea. Am castigat procesul.
Instanta a hotarat:
Dispune reintegrarea reclamantului pe funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul, de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă.
Va rog sa ma ajutati cu modul de calcul. Se aplica dobanzi si penalitati? Daca se aplica dobanzi si penalitati,care sunt acelea? Dobanzile si/sau penalitatile se aplica salariului brut.
Buna ziua,
Anul trecut mi s-a desfacut abuziv contractul de munca de la firma unde lucram,avand functia de facturist-gestionar. Practic ma ocupam de intocmirea facturilor si gestionarea marfii.
Dupa desfacerea contractului firma mi-a folosit ,aproximativ 3 luni,datele personale pentru a factura in numele meu,cu toate ca eu nu mai aveam contract de munca cu firma.
In cazul asta cum as putea cere copii dupa facturile in care apar eu ca fiind cel care le-a intocmit. Mentionez ca facturile apar ca fiind intocmite de mine. Informatiile le am de la clienti cu care firma colabora.
Ar trebui sa fac o cerere la politie sa faca o ancheta? Mentionez ca firma a facut o plangere penala la politie pentru un fost coleg de munca si m-a bagat pe mine ca si suspect. Cel mai probabil o sa urmeze un proces penal. 1 an jumate m-am judecat cu ei (in procesul civil) pentru desfacerea contractului abuziv, Am castigat in instanta de la Baia Mare si la Curtea de apel Cluj.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!