Buna ziua,
Nu cunoasteti situatia si totusi indrazniti sa catalogati cererea mea drept "aberatii" - am crezut ca se subintelege ca sunt situatii grave care s-au intamplat din moment ce ceri o expertiza psihiatrica. Nu cred ca se apuca nimeni sa ceara astfel de expertize fara sa aiba documente, intamplari, fapte. Nu am considerat ca tb sa expun situatia, deoarece intrebarea era legata de alt subiect.
Mai mult, altul este motivul pt care avocatul nu vrea sa ceara expertiza: acesta motiveaza ca daca intr-adevar expertiza nu iese ok pt parat, atunci "scapa" de pedeapsa penala. Doar ca tot avocatul mi-a spus ca pedeapsa penala va fi "o amenda" . Pai nu e mai bine sa aflu concret situatia psihica a persoanei decat o amenda care oricum se "sterge" dupa 1 an de zile?
Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea informatie:
Pentru situatiile in care am contract cu un avocat pentru a ma reprezenta in Instanta, iar, in timpul derularii contractului, apar diferente de opinii intre client si avocat, respectiv avocatul nu doreste, refuza, sa efectueze anumite demersuri (de ex.caz concret: l-am rugat pe dl.avocat sa solicitam expertiza psihiatrica pt partea adversa, dar acesta nu doreste sa faca acest lucru, de asemenea, intr-o alta situatie, am rugat o d-na avocat sa completam cu cateva detalii Intampinarea, la fel, nu a dorit acest lucru, desi era important de punctat acele evenimente), astfel eu, nefiind sustinuta de propriul avocat, ma aflu in situatia sa trebuiasca sa anulez contractul - astfel, sunt indreptatita sa solicit o parte din banii platiti, avand in vedere ca nu mai are loc reprezentarea la proces?
Daca, da, cum trebuie procedat? unde ma adresez pt restituire? la Barou?
Multumesc frumos!
"in lipsa de date."- acestea sunt datele! nu scrie mai mult. - exact in aceeasi situatie sunt si eu - credeti-ma am intrebat zeci de avocati, toti au spus ca dvs." lipsa de date", "hibe in dispozitiv" desi stiau toata povestea, mai mult, eu am detaliat in cadrul acestei conversatii (mai sus) situatia de fapt - deci solutia finala : tb asteptata redactarea hotararii-asa mi-au comunicat toti avocatii. Intrebarea apare: cat timp astept redactarea , ce fac, cum duc la o buna desfasurarea acest program? il tin? nu il tin ?
Nu vedeti nimic neclar dar nici o interpretare nu mi-ati dat...
deci cu alte cuvinte trebuie sa iesim din casa si sa ne lasam casa asa...pe mana altora, din ce spuneti dvs.ca este "clar" - daca ma puteti lamuri, cum spuneti ca este clar?: unde sta reclamanta? in casa sau afara din casa?
Dispozitivul este exact ceea ce partile trebuie sa respecte. - da, sunt dispusa sa respect, doar ca in situatia mea cel putin, in acest "dispozitiv" care momentan e doar "minuta", NU este precizat f clar ce trebuie partile sa faca, lasandu-ne pe noi sa interpretam si problema este ca noi interpretam gresit, de aceea este fff importanta hotararea in totalitatea ei, acolo sunt precizari clare cu privire la dispozitiv. Dar pana cand vine hotararea in totalitatea ei, noi ce facem? cum putem respecta ceva ce NU este clar in exprimare?? am respecta, dar nu stim CE sa respectam (mai pe inteles). NU cred ca sunt cetatenii de rand vinovati ca nu pot da o interpretare 100% corecta a dispozitivului si ca vor sa astepte lamuriri in urma primirii hotararii judecatoresti - de ce sa suporte consecinte penale pentru acest lucru?(ref.la faptul ca ati spus ca e un impact penal daca nu respecti de la "pronuntare") nu este rea vointa, este doar imposibilitate de interpretare corecta fara a avea toate clarificarile (ex.: e precizat "iese in afara locuintei 5 ore" - afara unde? in jurul blocului? in tot orasul? are voie sa paraseasca orasul si sa mearga si in alt oras? alt ex.: "programul se desfasoara in locuinta reclamantei fara prezenta reclamantei" - fara prezenta unde? in camera respectiva sau fara prezenta in toata casa, tb reclamanta care este proprietara sa iasa afara din casa? - dar atunci nu mai este respectat dreptul de proprietate - iar ca acestea mai sunt si altele - spuneti-mi dvs., cum pot 2 cetateni, oameni de rand, sa respecte "de la pronuntare" ceva ce nu stiu cum sa interpreteze?
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspunsul detaliat.
Exact asta voiam sa stiu: care poate fi impactul penal al nerespectarii - totusi e cu totul anormal, nefiresc si total lipsa de bun simt fata de cetateni, sa lasi partile sa se "bata" intre ele deoarece fiecare interpretreaza in propriul mod "solutia pe scurt", fiind hibe in descrierea data de Instanta, din considerente procedurale: lipsa motivarii. Mai mult, este de-a dreptul penibil faptul ca insasi Instanta nu este recunoscuta de autoritati: Politia, Executorul Judecatoresc, Evidenta populatiei (la buletine) toti vor "hotararea judecatoreasca redactata" - toti spun ca minuta (solutia pe scurt) nu este suficienta si ca vor sa vada motivarea - ceea ce este fff normal si firesc, pt ca acolo se spune concret cum sa interpretezi corect dispozitivul, acolo se dau clarificari.
Ce vreau sa spun este ca, si in civil, la fel cum s-a modificat pe penal, trebuie ca odata cu pronuntarea sa se dea si redactarea hotararii - sa intarzie pronuntarea pana cand s-a reusit redactarea (indif.ca este vorba de 1 luna, 2, 10, 20 etc.) si nu in loc de ordine si pace, acestea fiind asteptarile pe care partile le au din partea unei Instante, sa se creeze haos, circ, dispute intre parti total inutil, partile interpretand fiecare cum vor, cum ar fi mai bine pentru fiecare din ele.
Multumesc frumos de raspuns.
Dar, in aceasta situatie, imi puteti spune va rog, cum ar trebui sa procedez avand in vedere faptul ca SOLUTIA PE SCURT este fff ambigua, cati specialisti am intrebat cu privire la cum sa desfasor programul de vizita conform acestei minute, atatea pareri am primit, nimic concret.
-> Practic, ce repercursiuni juridice pot exista daca nu respecti o hotarare care nu a fost comunicata momentan ci a fost doar pronuntata, pentru care s-a dat doar solutia pe scurt ( si este definitiva, fiind hotarare data in urma apelului) ? ,
am nevoie de clarificari, le-am adresat instantei dar inca nu am primit niciun raspuns.
Astfel, consider ca este important sa astept hotararea motivata unde probabil ca se vor clarifica aspectele din solutia pe scurt, dar pot fi trasa la raspundere penala (pt ca fostul sot imi va face plangere in mod categoric) ?
Multumesc,
OK, doar ca nu am specificat si faptul ca: in apel s-a modificat doar o parte , mentionandu-se in solutia pe scurt: "mentine in rest dispozitiile sentintei civile apelate" - practic acum sa cer legalizarea hotararii de fond, devenind executorie pe aspectele care au ramas definitive in urma pronuntarii solutiei de la apel (ex.stabilire domiciliu minor- aceasta a ramas la fel, pensia de intretinere - a ramas la fel) . Multumesc,
Buna ziua,
imi poate spune cineva, daca este utilizata practica urmatoare in vederea punerii in executare a unei hotarari care inca nu este redactata si care este definitiva (s-a dat doar solutia pe scurt si am certificat de grefa): legalizezi la tribunal hotararea de la fond pe care tribunalul sa aplice parafa respectiva si sa scrie: "definitiva, modificata prin decizia civila nr. conform certificat grefa" - in acest caz s-ar putea executa hotararea de catre executor si nu ar mai fi nevoie de asteptat comunicarea? Este o practica uzuala?
Multumesc.