avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Completare solutie - proces lamuriri si completari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Completare solutie - proces lamuriri si completari

Ma intereseaza daca, in urma unui proces de lamurire si completare a hotararii judecatoresti de Apel (hotarare neredactata momentan), s-ar mai putea schimba solutia in felul urmator:
la fond, nu i s-a dat dreptul celuilalt parinte sa iasa afara din domiciliul copilului cu copilul, dar la Apel, i s-a dat dreptul sa iasa afara - oare prin procesul de lamurire si completari se poate adauga la solutia de iesire afara si: "dupa ce copilul implineste varsta X"?
Astfel, nici solutia nu se schimba - tinand cont ca in procesul de lamuriri si completari solutia nu se poate schimba.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2025
Catalina2000, utilizator
Prin încheierea de completare/lămurire nu se poate schimba ceea ce s-a dispus. Nu în sensul dorit de dvs.
Dar daca imi puteti spune ce inseamna "completari"?
Conf.art 443:
- (1) În cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori dacă acesta cuprinde dispoziţii contradictorii, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice.
Vedeti 444 Cod de procedura civila. Completarea se poate face daca instanta a uitat sa se pronunte pe ceva, nu daca o parte a uitat sa ceara un program adecvat minorului, sperand ca partea cealalta nu va primi mai nimic.
Aveti codul aici, vedeti sa il actualizati la zi din meniul din stanga: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces lamurire si completare Catalina2000 Catalina2000 Buna ziua, Ma intereseaza daca, in urma unui proces de lamurire a hotararii judecatoresti (hotarare neredactata momentan), s-ar mai putea schimba sentinta ... (vezi toată discuția)
Proces castigat moshu82 moshu82 Buna seara, am avut o problema cu firma la care am lucrat cu o plata nesalariala,i-am dat in judecata si am castigat procesul,instanta obligandu-i sa imi ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie Pompilui Avram Pompilui Avram Exista termen de prescriptie la art . 443 ncpc ? Multumesc . (vezi toată discuția)