Buna ziua,
Am cumparat un apartament si nu am avut atunci bani de parcare, dar m-am inteles cu proprietarul ca pot cumpara parcarea cand fac rost de bani, adica oricand. Dupa o jumatate de an am vrut sa achizitionez parcare, dar supriza, proprietarul nu a mai vrut, a spus ca daca nu am luat parcare cand am cumparat apartamentul nu mai e obligat sa imi dea. Intre timp are parcari disponibile, pe unele le inchiriaza, iar pe unele le tine ocupate cu masinile lui de constructii. Iar pe unele le tine neocupate. Intrebarea e: il obliga legea sa imi dea parcare sau cum pot face sa obtin parcarea? Mentionez ca am bani sa cumpar (la pretul pietei), doar ca omul e obtuz rau, nu ai cu cine te intelege. Multumesc!
Buna seara!
Am si eu o problema cu vecinii de deasupra. Fac in continuu galagie, au 2 copii, unul de 2 ani si unul de 4 ani. Cel mare face un zgomot infernal, in continuu fuge (parca nici nu stie sa mearga), se da cu trotineta cu roti din plastic pe parchet, bate mingea, fuge incaltat pe parchet, tranteste tot ce prinde, etc. Nici nu stii cu ce da de se aude asa tare, zici efectiv ca demoleaza blocul, si asta la orice ora. A fost maica-mea sa vorbeasca cu ei si le-a vorbit frumos, cu tact didactic (e profesoara). Degeaba, scuza lui a fost ca e copil si ca nu il asculta, ca nu are ce ii face. Interesant e insa ca ai lui copii fac mai mare galagie cand e el acasa, se zbenguie si el cu ei, ii auzi pasii mari cand alearga cu ei si se tranteste. Niciodata nu ii ia afara, desi locul de joaca e la 50m de bloc. In fine, omul e lipsit de cel mai elementar bun simt, pur si simplu nu il intereseaza. Eu lucrez de acasa, deci cel putin 9-10 ore stau in apartament. Iar copiii fac galagie de dimineata pana la orele 23. Nu avem pretentia sa fie liniste completa, intelegem ca sunt copii, dar si parintii ar putea sa fie intelegatori, sa le ia jucariile galagioase si sa le dea altele mai silentioase, sa ii invete sa mearga in loc sa alerge, sa puna niste covoare pe parchetul ala, sa le dea niste incaltaminte mai moale, etc. Deci pur si simplu nu se mai poate, am prieteni sau rude care vin pe la mine si toti se mira cum de pot sa stau in balamucul acela. Ce as putea face legal? Sa ii dau in judecata, sa chem politia? Nu vreau sa recurg si eu la strategii galagioase cand le e lumea mai draga, dar nu se mai poate asa, trebuie facut ceva. Omului nesimtit trebuie sa ii raspunzi cumva ca altfel nu poti trai. Multumesc!
Buna ziua, suntem 4 frati si fiecaruia dintre noi parintii i-au facut acte pe diferite proprietati imobiliare cu scopul de a nu imparti aceste proprietati cu alti doi frati rezultati dintr-o casatorie anterioara a tatalui meu (in cazul in care tata ar deceda si ar fi proprietar atunci si ceilalti doi frati ar veni la mostenire si nu ar fi corect pentru ca lor le-a dat deja o parte din avere inainte sa se casatoreasca cu mama). Asadar suntem 4 frati din cea de-a doua casatorie si avem acte pe diferite bunuri. Totusi, intelegerea dintre noi este ca de fapt toate aceste bunuri apartin tuturor celor 4 frati. Nu s-a impartit egal averea, ci cum eram disponibili la acea vreme in tara, urmand ca fiecare bun sa fie impartit egal la toti 4 atunci cand bunul va fi vandut. Aceasta s-a intamplat inainte ca vreunul dintre noi sa se casatoreasca. Intre timp unii dintre noi au inceput sa se casatoreasca si sa aiba copii, iar asta complica putin lucrurile pentru ca daca fratele cu copii moare, bunul nu se mai imparte cu fratii, ci copiii iau tot. De aceea am dori sa facem o asociatie familiala cu toti cei 4 frati membri cu drepturi egale si fiecare dintre noi sa donam (vindem) toate bunurile catre aceasta asociatie, asta pentru ca nimeni sa nu poata sa vanda in viitor bunul pe care acum este proprietar fara acordul juridic al celorlalti 3 frati si pentru ca in caz de deces copiii defunctului sa nu ia toata valoarea bunului. Din cate am inteles de la notari nu este posibil infiintarea acestei entitati (asociatii) juridice si ma intreb daca ne poate ajuta careva de pe forum cu raspunsuri referitoare la aceasta situatie. Multumesc!