avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Dumitrescu

Activitate Radu Dumitrescu

Ok. Va multumesc mult!
Buna Ziua! / Buna Seara!

Exista cai de atac impotriva unei hotariri definitive date de curtea de apel? Daca da, care ar fi acelea?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Inseamna ca in apel procesul a fost pierdut,solutia de la prima instanta fiind modificată și acțiunea inițială respinsă.Cu alte cuvinte desi a câștigat în prima instanță a pierdut în calea de atac.

ok. Va multumesc pt raspuns!
Buna Ziua!

Unchiul meu a chemat in judecata Casa judeteana de Pensii pentru a i se recunoaste grupa 1 de munca. Prima instanta i-a dat castig de cauza, decizia fiind ceva de genul(citez, fara a denatura sensul): "Admite cererea de chemare in judecata. Obliga parata sa emita o decizie de pensie reclamantului cu valorificarea grupei I de munca"

Casa de Pensii desigur a facut apel, M-am uitat pe portalul Curtii de apel, iar decizia suna asa: "Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa. Respinge cererea ca nefondată. Definitivă. "

Aici sunt confuz. Admite apelul Casei de Pensii, Asta stiu, dar "schimba in tot sentinta", ce inseamna? inseamna ca modifica decizia primei instante care ii da castig de cauza unchiului meu?

Iar "Respinge cererea ca nefondata" ce inseamna? Respinge cererea de apel inaintata de catre Casa de pensii, sau respinge cererea de pensionare a unchiului meu catre casa de pensii?? Sunt confuz.
Răspuns la discuția Sesizare Casa Nationala De Pensii

Cornel Vasile a scris:

Solicitati revizuirea deciziei de pensionare,in sensul luarii in condiderare a perioadei desfasurate in grupa de munca ...

Ok. Va Multumesc mult!
Buna Ziua!

Unchiul meu a fost pensionat pe caz de boala, iar acum cand a vrut sa treaca la pensie pe limita de varsta, casa judeteana de pensii nu vrea sa ii mai recunoasca grupa 1 de munca, desi aceeasi casa judeteana de pensii i-a recunoscut grupa 1 de munca printr-o decizie(in momentul cand s-a pensionat pe caz de boala)

As dori sa fac o sesizare la Casa Nationala de Pensii Bucuresti in legatura cu acest lucru, dar am o mica problema in ceea ce priveste formularea. Stiu ca trebuie sa fie ceva de genul " Subsemnatu lX , domiciliat,etc, etc", dar nu stiu ce sa cer exact in acea sesizare.

Ar trebui sa solicit revizuirea dosarului, sau ce? Cum ar trebui sa sune:

"... solicit revizuirea dosarului" ? "...solicit revizuire grupa de munca" ? sau altcumva?