avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Confuz privind continutul deciziei curtii de apel
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Confuz privind continutul deciziei curtii de apel

Buna Ziua!

Unchiul meu a chemat in judecata Casa judeteana de Pensii pentru a i se recunoaste grupa 1 de munca. Prima instanta i-a dat castig de cauza, decizia fiind ceva de genul(citez, fara a denatura sensul): "Admite cererea de chemare in judecata. Obliga parata sa emita o decizie de pensie reclamantului cu valorificarea grupei I de munca"

Casa de Pensii desigur a facut apel, M-am uitat pe portalul Curtii de apel, iar decizia suna asa: "Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa. Respinge cererea ca nefondată. Definitivă. "

Aici sunt confuz. Admite apelul Casei de Pensii, Asta stiu, dar "schimba in tot sentinta", ce inseamna? inseamna ca modifica decizia primei instante care ii da castig de cauza unchiului meu?

Iar "Respinge cererea ca nefondata" ce inseamna? Respinge cererea de apel inaintata de catre Casa de pensii, sau respinge cererea de pensionare a unchiului meu catre casa de pensii?? Sunt confuz.
Cel mai recent răspuns: Radu Dumitrescu , utilizator 22:26, 8 Iulie 2020
Inseamna ca in apel procesul a fost pierdut,solutia de la prima instanta fiind modificată și acțiunea inițială respinsă.Cu alte cuvinte desi a câștigat în prima instanță a pierdut în calea de atac.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Inseamna ca in apel procesul a fost pierdut,solutia de la prima instanta fiind modificată și acțiunea inițială respinsă.Cu alte cuvinte desi a câștigat în prima instanță a pierdut în calea de atac.

ok. Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii decizie curtea de apel marusca marusca La tribunal,ca instanta de fond, eu ca reclamant am cistigat. Casa de pensii a facut recurs care s-a judecat la curtea de apel. Pe portalul instantelor ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Solutie apel hepennypacker80 hepennypacker80 Bună ziua, am primit această soluţie de la curtea de apel Bucureşti: Constată nul recursul declarat de reclamantul X. Respinge recursul declarat de ... (vezi toată discuția)