avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate paol

Activitate paol

Buna ziua!
Sunt angajata la o firma cu contract nedeterminat, part time, 20h pe saptamana.
Am avut in ultima vreme niste probleme cu angajatorul meu.

Cu ultimele probleme din causa pandemiei, nu am putut sa merg la munca.

1. Luna aprilie am fost pusa in vacanta, si am fost platita mai putin decat de obicei. Este corect? Sau as fi trebuit sa primesc salariu complet?

2. In luna mai, angajatorul spusese ca foarte probabil o sa intram in somaj. Ieri (Cand data de scadenta a plati ar fi fost pe 7) am intrebat de ce nu am avut salariu pe luna mai si daca e vre-o problema.
Angajatorul a spus ca in luna mai nu am lucrat, deci, nu am salariu.

3. Eu am si un credit la banca. Credeti ca as avea vre-o sansa sa schimb data scadentei sau ceva?

Am cautat prin codul munci si am gasit articolul respectiv cu plata salariului si cu intarzierea sau neplata... Dar... Pot sa ma bazez pe acelasi articol si in stare de urgenta?

4. Cand am fost la banca pentru credit, la ANAF aparea ca salariul meu este de 650 de lei aprox. cand in realitate este 800 pe luna... Banuiesc ca exista vre-o problema cu impozitele platite?

Am fost la ANAF... Dar doamnele nu au fost foarte cooperative...

Va multumesc foarte mult de atencie!
Alexandra.

Dubiul nostru naste din faptul ca: dam bani, atestam niste acte care o sa fie aduse in fata judecatorului si el ar putea sa spuna: nu sunt de acord, trebuie sa modificati.
Nu ar fii mai usor sa fie, inainte controlat de judecator, apoi spus daca este sau nu correct? In cazul in care nu, se modifica, simplu. In cazul in care da, nu ar fi mai usor sa se plateasca acolo autentificarea sau atestarea?
Pana la momentul de fata, nu inteleg de ce asa de multa dificultate cand, de exemplu, in strainatate in 30 de minute este deja totul gata.
Buna ziua!
Am decis sa incercam noi (cei trei membri fondaori) sa ne ocupam de realizarea unei asociati caritabile. Si lasatima sa spun ca, admir rabdarea avocatilor.
Acum, am ajuns la judecatorie cu TOATE actele necesare... Si descoper ca, am nevoie de autentificare sau legalizarea actului constitutiv si statutului.
Acum... Am dubiul... Este necesar sa legalizez sau autentific la notar sau avocat ceva care nu o sa fim certi ca o sa fie aceptat de judecator? Si daca gaseste ca exista lucruri care trebuie modificate.? O sa trebuiasca sa modificam actul constitutiv si statutul si apoi sa-l legalizam sau autentificam din nou?
Nu este suficient cu o semnatura privata a fiecarui membru pe fiecare pagina a Actului constitutiv si statutului?
Va multumesc!