avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu Neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu Neplatit

Buna ziua!
Sunt angajata la o firma cu contract nedeterminat, part time, 20h pe saptamana.
Am avut in ultima vreme niste probleme cu angajatorul meu.

Cu ultimele probleme din causa pandemiei, nu am putut sa merg la munca.

1. Luna aprilie am fost pusa in vacanta, si am fost platita mai putin decat de obicei. Este corect? Sau as fi trebuit sa primesc salariu complet?

2. In luna mai, angajatorul spusese ca foarte probabil o sa intram in somaj. Ieri (Cand data de scadenta a plati ar fi fost pe 7) am intrebat de ce nu am avut salariu pe luna mai si daca e vre-o problema.
Angajatorul a spus ca in luna mai nu am lucrat, deci, nu am salariu.

3. Eu am si un credit la banca. Credeti ca as avea vre-o sansa sa schimb data scadentei sau ceva?

Am cautat prin codul munci si am gasit articolul respectiv cu plata salariului si cu intarzierea sau neplata... Dar... Pot sa ma bazez pe acelasi articol si in stare de urgenta?

4. Cand am fost la banca pentru credit, la ANAF aparea ca salariul meu este de 650 de lei aprox. cand in realitate este 800 pe luna... Banuiesc ca exista vre-o problema cu impozitele platite?

Am fost la ANAF... Dar doamnele nu au fost foarte cooperative...

Va multumesc foarte mult de atencie!
Alexandra.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 18 Iunie 2020
Salariatul are dreptul la salarizare pentru munca depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu, posibilitate executare apartament arlequin arlequin Buna ziua, 1) Am poprire pe salariu ca urmare a unei hotarari judecatoresti. am avut credit la BRD pentru \\"prima casa\\", garantat de stat, si nu am mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale de catre o firma de recuperari oanamos oanamos Buna ziua, Am o problema si as avea nevoie de ajutor. In luna decembrei 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR si am platit ratele pana ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie alimentara Ragnaros Ragnaros Buna ziua, sunt un caz dintre nenumaratele cand tatal abandoneaza familia pentru o alta persoana iar acesta incearca cu orice pret sa intrerupa pensia ... (vezi toată discuția)