avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate Flori_

Activitate Flori_

Buna ziua,
Detin o parcela intravilan curti constructii, cu PUZ expirat in 2016 si vreau sa obtin autorizatie de constructie. Am front la strada si 2 case invecinate cu parcela mea: in spate si pe colt.

Desi PUZul a expirat, conform unei exceptii de urbanism (PUG Secțiunea 1. CARACTERUL ZONEI, paragraful A.CONDIȚIONĂRI PRIMARE aferent UTR ULi/c – Zonă de urbanizare - Locuințe cu regim redus de înălțime – individuale și colective mici) pot obtine autorizatia, daca:
'Prin exceptie, în situaţia construirii pe o parcelă în cadrul unui front preexistent, în care clădirile de pe parcelele adiacente au acelaşi regim de înălţime cu cel solicitat, se poate permite întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, fără elaborarea unei documentaţii de urbanism (adica PUZ), cu respectarea prevederilor regulamentului aferent UTR în care e incadrată parcela'

In virtutea acestei exceptii am depus la primarie dosarul cu proiect casa, dar am primit aviz negativ pe motivul ca nu am parcele 'vecine' construite. Interpretarea lor (a urbanistilor) a fost ca parcela mea nu este incadrata de constructii vecine - ex: case in stanga si dreapta fata de front(strada), deci nu se aplica exceptia!

Terenul meu are front la strada (front preexistent) si 2 constructii adiacente: una pe latura din spate si alta pe un colt, deci daca interpretez in mod matematic am 2 case construite care 'ating' parcela mea, atunci ma incadrez in exceptie.

Exista undeva definit clar ce inseamna parcela adiacenta in acest context?
Mai stiti cazuri/dosare asemanatoare? Ma gandesc ca nu sunt primul in acesta situatie si m-ar ajuta raspunsul dvs. competent.

Cu multumiri!
Buna ziua,
Va cer sfatul in urmatoarea problema:

Sunt pensionata de boala (tetrapareza, Cf Legii 263/2010) si primesc pensie de invaliditate 911 lei + indemnizatie handicap 50 lei, in total 961 lei.
Banca la care primesc pensia m-a anuntat prin SMS (15 Iulie) ca s-a instituit poprire pt suma de 3000 lei si se mentioneaza numele executorului.
De la banca mi s-a spus ca tot ce trebuie sa fac este sa cer verbal deblocarea fiindca e pensie de boala, si ca banii NU S-AU VIRAT in contul executorului.
Ulterior am facut cerere scrisa la banca pentru a clarifica situatia, fiindca nu stiam daca e legal sa se popreasca pensia de handicap. Am indicat telefon si mail pt raspuns.
La o luna dupa aceasta (15 August), am primit din nou pensia de handicap doar ca acum BANCA A POPRIT SI A VIRAT in contul executorului suma de 300 lei!
Banca m-a anuntat tot prin SMS de acest lucru, si ca pot lichida SUMA CARE A RAMAS (adica diferenta de 651 lei) si care este exceptata de la poprire.

1) Este legala poprirea pe banii din pensia + indemnizatia de boala? (Din punctul meu de vedere pensia si indemnizatia deriva din aceeasi boala - tetrapareza).
Daca este legala pe ce baza? Conform carei legi executorul poate popri pensia de boala?
2) Care sunt concret pasii de urmat ca sa evit poprirea pensiei de boala?
Sa cer sa mi se vireze pensia prin mandat postal?
Daca trebuie apelat la instanta am sanse de castig? Sunt sau nu in termen?

Va multumesc mult, cu respect!