S-a terminat procesul,instanta nu i-a dat drum de trecere pe terenul meu si a hotarat sa ma despagubeasca cu suma cheltuita de mine la recurs,intrebarea la care ma gandesc eu,este urmatoarea ,daca voi imprejmui terenul si nu o sa aiba vecinul pe unde trece ,o sa ma poata da in judecata din nou?Din punctul meu de vedere ar avea motiv si mai ales sanse de castig.Ce ar trebui sa fac in continuare fara sa am neplaceri?
EXACT! Uzucapiunea este o hotarare judecatoreasca ,asta stiam si noi,intrebarea este urmatoarea,daca se poate ca o instanta sa poata dizolva acest act si sa dea dreptul de proprietate celor care zic ca au act de proprietate pe acel teren, e o intrebare simpla ......Multumesc.
nu am eu ci un prieten a dobandit un act de uzucapiune pentru un teren pe care l-a folosit 30 de ani si dupa ce a dobindit actul respectiv a venit cineva si spune ca are el act pe acel teren,deci ce se poate intimpla in continuare.multumesc.
Vreau sa pun urmatoarea intrebare,un act de uzucapiune se poate ataca in instanta?Se poate desfiinta acest act ,chiar daca instanta a hotarit ca este definitiv si irevocabil?Multumesc.
Da ,este vorba despre servitute de trecere,intreb,daca vreau sa construiesc ceva acum in timpul procesului se va considera ca am incalcat o lege?practic se cere servitute prin curtea mea ,daca as construi ceva ca sa nu se mai ceara servitute ,se poate?
Am facut cererea reconventionala in timpul procesului,dar mi-a fost respinsa,iar cat despre harti ,acte vechi caut pt a dovedi ca acolo nu a fost drum asa cum spune reclamantul,dar sincer sa fiu sunt confuz,dupa procesele care au avut loc in instanta,urmeaza o hotarare pe care trebuie sa o primesc acasa,apoi este dreptul de apel in termen de 15 zile si apoi este recursul?Iar daca recursul este in desfasurare,nu mai pot aduce dovezi sau martori?
Multumesc inca o data pt raspunsuri,dar ce as dori acum este un sfat la cum as putea face recurs la toata povestea aceasta ,ce se poate sa contina acest recurs,unde sa merg sa caut acte ,harti doveditoare care sa ma ajute in vreun fel,astept orice indrumare si multumesc anticipat pentru asta.