Sunt in situatia de a demara constructia unui gard zidit intre proprietatea mea si vecini pe linia de hotar. Intrebarea mea este daca trebuie sa ii anunt despre inceperea lucrarilor. Precizez ca intre cele doua proprietati (casa vecinilor si curtea casei mele, casa mea fiind construita la 7 m interior de la frontul stradal), vecinii au o miezuina (ei spun ca e lata de 1 m, topografii chemati de mine care au si efectuat masuratorile spun ca au maxim 0,60 m, atat cat e streasina casei). Sunt in stadiul obtinerii autorizatiei de constructie. Multumesc.
Buna ziua,
ma bucur sa va regasesc dupa aproape 1 an, semn ca nu am mai avut problema cu legea :) De nici un fel... De data asta problema este urmatoarea: de 3 ani, de cind m-am mutat la casa, cer vecinilor mei sa isi construiasca un gard mai solid din cauza ca actualul e foarte subred, vechi (e din caramizi din pamant)... Asta pina ieri cind tot zidul s-a prabusit la mine in curte (era construit pe hotar, pe mezuina) . Si acum ghiciti ce urmeaza: ma trezesc a doua zi dimineata cu vecinii, si cu un muncitor la mine in curte. Fara sa imi ceara acordul, fara nimic, ei s-au apucat sa lucreze cu roabe, cu lopeti, au deschis un adevarat santier, ce mai... Am chemat politia, le-a cerut sa iasa de pe proprietatea mea, ei nu si nu. Ca ei au 1 m in spatele casei, adica pe proprietatea mea (in realitate au 60 de cm, cit e iesit acoperisul)... Ce sa fac? In prelungirea gardului, ei mai au 2 anexe, LA FEL DE SUBREDE, sunt cotete pt porci, acum o luna peretele s-a gaurit dupa ce un porc a intrat in el... Vecinii au umplut gaura cu carpe... Este ceva incredibil... La 1 metru de anexele lor, eu am terasa, copiii vor iesi la joaca, risc sa cada pe ei... Azi a venit tehnicianul primariei, chemat de mine, si, verbal le-a cerut sa le consolideze... Nu trebuia ceva scris? Un termen, ceva? Ce sa fac, riscul de prabusire e foarte mare... Multumesc. Dora Negrea
Mulumesc pentru raspunsuri. Situatia prezentata de mine s-a amanat pt luna septembrie. Din punctul meu de vedere, al proprietarului, cred ca cea mai buna solutie ar fi ca in contractul de inchirieie dintre mine si SRL sa fie precizat ca utilitatile vor fi platite de acesta din urma. Cum si le deduce, daca vrea, e treaba contabilului. Eu nu as face transferul de utilitati... As da de belele mari cind chiriasul ar disparea... Nu? Da? :)
Utilitatile vor trebui trecute pe cel care inchiriaza sau doar va fi specificat in contract ca toate acestea, curentul, gazele, etc, vor fi suportate de chirias? Multumesc.
Buna ziua, din nou!
Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca acolo sa isi deschida punct de lucru pentru o firma de publicitate si consultanta. Ce presupune asta? Risc ceva fiind de acord cu un astfel de contract? Nu vreau sa am complicatii, sa umblu dupa firma daca pleaca, etc... Multumesc. No pain, no gain, right? :)
Salutare! Pina la urma (adica 1 luna) vecinii si-au mutat cainii in capatul gradinii asa cum le-am sugerat la inceput. ideea e ca dialogul a facut totul posibil pina atunci. Din acel moment ei nu ma mai saluta. Telul a fost atins, animalutele sunt ok... Din pacate cainii latra in continuare, ceea ce ma face sa cred ca nu li se da mancare sau sunt batuti... Imi pare rau. multumesc pentru raspunsuri. Era si este, zic, o problema mica, dar e o felie din viata asa ca am scris-o aici. Multumesc din nou... PS: Am nascut o fetita, totul e ok... Doarme fara sa fie deranjata de catei :)
Intr-adevar inteligent... Pina la urma asta e un site de bancuri?
Ciobasanda: "cainii latra, pisicile miana, oamenii vorbesc" misto asta. Oamenii si gandesc, ar fi fost ok. Si, dupa cum exista abuzul de drept, asa e si cu linistea publica. Ar trebui respectata oricit de drag ar latra cainii sau ar miauna pisicile noastre. "Naturalia non sunt turpia" nu merge. Ca ne-am astepta ca mult iubitele noastre patrupede sa ne si muste, nu-i asa, doamna consilier juridic? Si pina la urma nu un pansament si-un vaccin va face pe dumneavoastra. Sau pe mine... Multumesc.
M-ati rastignit, nu alta. :) Nu m-am facut inteleasa inseamna... Iubesc animalele, am avut caini, am si pisica persana, dar una e una, si alta e alta, vorba romanului. Urmeaza sa ne luam maimute urlatoare si le lasam prin vie, iar daca fac o galagie de nesuportat pt mine, insemna ca sunt o insensibila? Avocatilor, lege am cerut, nu morala. Cred ca m-ati inteles de data asta... :) Ce urmeaza? Porcii sa isi faca nevoile pe casa mea, vacile sa mugeasca peste gard, iar eu sa le cant ca ele sa se simta bine? Multam.
Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca animalutele latra 3-4 ore NOAPTEA pina pe la 1, iar dimineata la 6 incep iarasi... Am un copil de 2 ani care nu poate dormi, iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc... E stresant! F stresant! Ce pot face? Am vorbit cu ei omeneste. Degeaba. Cui sa ma adresez ca sa-i oblige pe vecinii astia sa isi mute cainii sau orice altceva... Va rog...