avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitatea constructiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitatea constructiilor

Buna ziua,
ma bucur sa va regasesc dupa aproape 1 an, semn ca nu am mai avut problema cu legea :) De nici un fel... De data asta problema este urmatoarea: de 3 ani, de cind m-am mutat la casa, cer vecinilor mei sa isi construiasca un gard mai solid din cauza ca actualul e foarte subred, vechi (e din caramizi din pamant)... Asta pina ieri cind tot zidul s-a prabusit la mine in curte (era construit pe hotar, pe mezuina) . Si acum ghiciti ce urmeaza: ma trezesc a doua zi dimineata cu vecinii, si cu un muncitor la mine in curte. Fara sa imi ceara acordul, fara nimic, ei s-au apucat sa lucreze cu roabe, cu lopeti, au deschis un adevarat santier, ce mai... Am chemat politia, le-a cerut sa iasa de pe proprietatea mea, ei nu si nu. Ca ei au 1 m in spatele casei, adica pe proprietatea mea (in realitate au 60 de cm, cit e iesit acoperisul)... Ce sa fac? In prelungirea gardului, ei mai au 2 anexe, LA FEL DE SUBREDE, sunt cotete pt porci, acum o luna peretele s-a gaurit dupa ce un porc a intrat in el... Vecinii au umplut gaura cu carpe... Este ceva incredibil... La 1 metru de anexele lor, eu am terasa, copiii vor iesi la joaca, risc sa cada pe ei... Azi a venit tehnicianul primariei, chemat de mine, si, verbal le-a cerut sa le consolideze... Nu trebuia ceva scris? Un termen, ceva? Ce sa fac, riscul de prabusire e foarte mare... Multumesc. Dora Negrea
Stimata doamna,
Lucrarile respective le pot face si trebuie sa le faca din curtea lor, nu din a dumneavoastra.Trebuia sa depuneti o plangere la politie si ei ar fi trebuit sa o solutioneze.Incercati sa folositi un mediator sau un avocat,pentru mediere.
Daca vedeti ca autoritatile locale nu iau masuri si nici cu medierea nu merge, deschideti un proces impotriva vecinilor pentru tulburare de posesie si ar fi bine intre timp sa va feriti copiii de zona respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie 13anamb 13anamb buna ziua -De 5ani am o casa la \\"tara\\". Am pus in ghilimele tara pentru ca in acte scrie oras Boldesti Scaieni, Cartier Seciu, dar in realitate este ca la ... (vezi toată discuția)
Zid intre proprietati - probleme cu vecinul care l-a construit ... IonSab IonSab Zid intre proprietati - probleme cu vecinul care l-a construit Buna ziua, Imi cer scuze in avans pentru lungimea textului, dar situatia nu e atat de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit dumitru1 dumitru1 Titlu de propri. e gresit,tatal meu a avut in posesie aproximativ 2000m2, cind sa facut titlu sa trecut 1600m2? vecini mei au avut mai putin teren?sau ... (vezi toată discuția)