avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru

Buna ziua, din nou!

Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca acolo sa isi deschida punct de lucru pentru o firma de publicitate si consultanta. Ce presupune asta? Risc ceva fiind de acord cu un astfel de contract? Nu vreau sa am complicatii, sa umblu dupa firma daca pleaca, etc... Multumesc. No pain, no gain, right? :)
Cel mai recent răspuns: dora negrea , utilizator 15:11, 4 August 2008
Dumneavoastra, in calitate de proprietar, puteti avea probleme doar in relatia contractuala pe care o veti incheia cu respectiva persoana juridica. Obligatiile societatii respective fata de terte persoane, nu va incumba dumneavoastra.
Eventualele adrese sau citatii pe care le veti primi ulterior la adresa imobilului inchiriat nu va afecteaza cu absolut nimic si nici nu aveti obligatia de a alerga dupa destinatarii acestora.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
Roxana Zbarnea, Avocat
Utilitatile vor trebui trecute pe cel care inchiriaza sau doar va fi specificat in contract ca toate acestea, curentul, gazele, etc, vor fi suportate de chirias? Multumesc.
Trebuie specificat in contractul de inchiriere faptul ca, locatarul este obligat la plata contravalorii utilitatilor. Plata o va efectua in baza contractelor existente incheiate de catre dvs, facturile si chitantele aferente fiind dovada acelei persoane, de indeplinire a obligatiilor contractuale .
Ca alternativa, persoana juridica respectiva(locatarul), poate fi obligata sa incheie in nume propriu contractele de furnizare utilitati.
Sfat: Solicitati serviciile unui avocat in vederea redactarii contractului de inchiriere astfel incat sa nu aveti probleme in viitor!
Daca inchiriati unei firme un apartament care in pezent are destinatie de locuinta, trebuie in primul rand sa schimbati destinatia din "locuinta" in "spatiu comercial" fara modificari constructive.Pentru aceasta va adresati primariei cu cerere tip pentru a va elibera in acest scop un Certificat de Urbanism solicitandu-va urmatoarele acte:titlul de proprietate asupra imobilului (extras CF),declaratie ca imobilul nu face obiectul unui litigiu,documentatiia tehnica pentru identificarea proprietatii intocmita de un proiectant autorizat si vizata de Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara,aviz al Asociatiei de proprietari - daca este cazul si plata taxei de elliberare a certificatului de urbanism.
Pentru a diminua " riscul" este recomandabil sa leglizati contractul de inchiriere la un notar.Inregistrati contractul la Administratia financiara, care va va elilbera Decirzia de impunere pentru plata impozitului pe venitul dn chirie.
Cred ca riscul e acelasi, fie ca e vorba de persoana fizica sau juridica.Dar trebuie sa prevedeti in contractul de inchiriere clauze privind plata chiriei in avans pe 1-3 luni precum si depunerea la inceputul contractului a unei garantii echivalenta cu chiria pe o luna, de catre chirias,din care sa va despagubiti daca pleaca.
Trebuie sa incheiati un contract de inchiriere tipizat prin administratia financiara in raza careia se afla apartamentul. Conform acestuia, plata utilitatilor revine chiriasului, iar acesta nu poate subinchiria sau schimba destinatia spatiului decat cu acordul scris al dumneavoastra. Puteti obtine informatii suplimentare la administratia financiara, pentru ca trebuie sa mergeti personal sa inregistrati contractul.

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial gaboanta2 gaboanta2 Buna ziua, Va rog mult sa ma luminati si pe mine cum trebuie sa procedez. Mi-am infiintat o firma. Pentru punctul de lucru vreau sa inchiriez un spatiu ... (vezi toată discuția)
Doua companii intr-un apartament Vetran Vetran Buna ziua, Tocmai am infiintat doua firme, X si Y. Pe X vreau sa inregistrez un cabinet veterinar, iar pe Y un punct farmaceutic (sau petshop). Ambele imi ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor mary2013 mary2013 Dupa cat timp trebuie propietarul sa faca contract de inchiriere chiriasiilor,sau dupa un anumit timp este obligat propietarul sa il ia in spatiu pe ... (vezi toată discuția)