avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doua companii intr-un apartament
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doua companii intr-un apartament

Buna ziua,

Tocmai am infiintat doua firme, X si Y. Pe X vreau sa inregistrez un cabinet veterinar, iar pe Y un punct farmaceutic (sau petshop). Ambele imi doresc sa aiba punctul de lucru intr-un apartament de trei camere pe care inca nu l-am inchiriat.

Aici apar si intrebarile mele:
1. Se poate ca doua firme sa aiba punctele de lucru intr-un apartament ?
2 .Si daca da, atunci cum ma sfatuiti sa inchei contractul de inchiriere ?
3. E de ajuns sa fac un singur contract pe una din firme, sau trebuie sa fac doua contracte separate, (ex pentru Camera 1 sa inchiriez firmei Y, iar camerele 2 si 3 plus anexe firmei X) ?
4. Pentru doua firme care functioneaza in acelasi apartament, am nevoie sa obtin de doua ori acordul vecinilor ?
5. Acordul vecinilor cu perete comun apartamentului, trebuie sa fie notarial neaparat (asa am mai auzit voci, dar nu am reusit sa gasesc textul de lege care specifica acest lucru) ?
6. Daca in acest apartament a functionat pana de curand un salon de frumuseste, trebuie sa ii mai schib utilitatea din spatiu de locuit in ..altceva ?

Va multumesc pentru orice informatii imi puteti acorda, si astept cu nerabdare un raspuns. Daca aveti intrebari as fi bucuros sa va pot raspunde.

O zi buna tuturor !

P.S. imi cer scuze daca nu am ales categoria corecta a forumului.
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
Vetran, utilizator
Cel mai recent răspuns: smorozan , utilizator 23:56, 22 Aprilie 2011
buna ziua. va ofer cateva raspunsuri:
1. Da, se poate
2. Trebuie sa faceti doua contracte distincte, va sfatuiesc sa numerotati camerele si sa obtineti doua acorduri de proprietate de la vecini
3.Nu am auzit pana acum de acord notarial
Buna ziua
1. Nu exista o evidenta cu punctele de lucru deschise de societati la o anumita adresa. Deci se pot inregistra in acelasi loc doua societati puncte de lucru.
2.Contractele se incheie separat pe fiecare firma in parte, pentru a putea deduce cheltuielile.
3.Pentru a putea deschide acele puncte de lucru intr-un bloc de apartamente trebuie sa detineti certificat de urbanism privind schimbarea destinatiei. In acel certificat se vor preciza ce avize sau acorduri aveti de obtinut.
Daca este acel certificat pe un anumit segment de activitate care ar incadra si activitatea dvs. nu mai trebuie sa obtineti nici un alt aviz.
Buna Ziua,
Referitor la punctul:

5. Acordul vecinilor cu perete comun apartamentului, trebuie sa fie notarial neaparat (asa am mai auzit voci, dar nu am reusit sa gasesc textul de lege care specifica acest lucru) ?
6. Daca in acest apartament a functionat pana de curand un salon de frumuseste, trebuie sa ii mai schib utilitatea din spatiu de locuit in ..altceva ?

Raspuns:
Da, prin 2005 era necesar si cred ca si acum, pe baza acelui acord notarial se obtinea toate actele necesare intocmiri dosarului de schimbare a apartamentului in spatiu comercial urmind a fii semnat de primaria locala, ceea ce cuprindea toate acordurile de la apa, gaz, electrica, telefoane, mediu, urbanism din cite spuneti deja a functionat acolo pana de curand un salon de frumuseste, cu siguranta proprietarul spatiului are la dosar si acel acord impreuna cu toate acordurile unice mai sus mentionate, ceea ce pe dvs nu va priveste, revine in grija propietarului ca spatiul sa fie cu actele in regula in momentul in care vine un control de la primarie sa fie in regula si a da spre inchiriere acel spatiu, ultima fraza a raspuns la intrebarea nr 6:
Daca in acel apartament a functionat pana de curand un salon de frumuseste, deja are schimbata destinatia apartamentului doar sa cere-ti propietarului sa vede-ti sau sa intreba-ti de existenta lui, de schimbare din locuinta in spatiu comercial sau ce destinatie a cerut (el propietarul) sa fie stipulat in titlu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
smorozan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil vitaminica vitaminica Buna ziua Detin un apartament la parter de bloc si l-am transformat in acte in spatiu comercial (mai exact in cartea funciara ... acolo unde inainte figura ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru dora negrea dora negrea Buna ziua, din nou! Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca ... (vezi toată discuția)