avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie imobil

Buna ziua

Detin un apartament la parter de bloc si l-am transformat in acte in spatiu comercial (mai exact in cartea funciara ... acolo unde inainte figura "apartament format din ...", acum scrie "spatiu comercial format din ....")
Intrebarea mea este : pentru cei care vor deveni chiriasi in spatiul meu (activitati comerciale evident), mai este nevoie sa obtin acordul vecinilor cu pereti comuni, respectiv al adminsitratorului de bloc pentru fiecare chirias nou????
Daca puteti sa imi oferiti si un articol de lege care sa ma lamureasca. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2015
vitaminica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:01, 6 Octombrie 2015
Daca dumneavoastra inchiriati acum spatiul unei firme, acea firma ca sa functioneze acolo trebuie sa-si deschida punct de lucru la acea adresa. Punctul de lucru se deschide prin Registrul comertului. La registrul comertului chiriasul (persoana juridica) se prezinta cu mai multe documente printre care si cu acel formular ce se descarca de pe site-ul R. Comertului, acel acord al vecinilor direct afectati, acordul asociatiei prin semnatura si stampila.
Fara acest acord Registru comertului nu va da autorizatia de functionare.
Va multumesc pentru raspuns.
Atunci am urmatoarea intrebare. Care este avantajul de a transforma in spatiu comercial ?
Spatiile comerciale din constructie la parterele de bloc au un regim special ?
Presupun ca acolo nu se mai cer acordurile locatarilor.
Mare rugaminte, un articol de lege ceva .. sa ma lamureasca un pic.
O seara buna
Trebuie sa tineti cont de faptul ca dvs. sunteti propietar pe un spatiu care face parte dintr-un imobil cu destinatia de l o c u i n t a. Ca dvs. ati dorit sa-i schimbati destinatia, da, legea nu va impiedica aceasta treaba, insa asa cum s-a mai spus, la schimbarea destinatiei unei locuinte este nevoie de acordul as. prop.
Legea 230/2007:
....................
Articolul 11
(1)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2)Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.

.....................
Referitor la spatiile comerciale special proiectate in acest sens, aflate la parterul unor blocuri, lucrurile nu stau chiar asa cum ziceti, ci chiar trebuie acordul vecinilor si al as. prop., insa dupa cum stim, aceste schimbari de destinatie se fac prin alte organe - in general prin primariile locale, care cam stim cum procedeaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pt. o societate comerciala stvlasceanu stvlasceanu Intr-un bloc prevazut din constructie cu spatii comerciale la parter si unde a functionat pana acum o firma care comercializa textile, s-a mutat o societate ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)