avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier

Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum întrebarea ....
Trebuie sa aduc semnătura tuturor locatarilor din bloc sau este nevoie doar pe plan orizontal cel din stânga și cel din dreapta și pe plan vertical cel de sus și atât deoarece in jos nu putem merge .Eu sunt la partier .... Ce ziceți ,imi ajunge doar semnătura la cel de sus și cei lateral ??
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Jvs81, utilizator
Cel mai recent răspuns: locatar22 , utilizator 16:53, 28 Martie 2024
Nu.se ia hotarare la nivel de asociație...
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul spatiului unde intentionati sa deschideti pizerie,este spatiu comercial prevazat in proiectul initial al condominiului ?
Daca este spatiu comercial prevazut in proiectul constructiei,nu este necesar acordul locatarilor
Spațiul este comercial .Numai ca s fost folosit ca banca pentru mult timp .Acum de la primărie mi se cere sa aduc și semnătura de la toți proprietarii .Va dati seama ca blocul are 12 nivele și sunt 4 familii pe scara .Ca sa ma dus la fiecare la usa sa bat nu prea am curajul ...Vreau un răspuns sigur !
Articolul 40 din legea 196/2018
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane. (3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

Va trebuie acordul scris al proprietarilor direct afectati, deoarece veti semna si acea conventie, plus avizul comitetului executiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
latka, moderator
Vorbiți din surse sigure sau presupuneți ? Legea nu este prea clară dar din ce am înțeles eu trebuie semnătura de la vecini dacă din apartament fac destinație spațiu comercial ...Acum nu știu de ce la primărie mi-au cerut totuși acordul proprietarilor ?

ynocentta a scris:

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Care este statutul spatiului unde intentionati sa deschideti pizerie,este spatiu comercial prevazat in proiectul initial al condominiului ?
Daca este spatiu comercial prevazut in proiectul constructiei,nu este necesar acordul locatarilor

Alte discuții în legătură

Buna ziua!detin un apartament la parter pe persoana fizica, il ... shoricica shoricica Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il pot inchiria unei firme? in ce conditii isi poate desfasura acolo o activitate privata? (vezi toată discuția)
Simigerie la parterul blocului viorel6060 viorel6060 Buna ziua. In spatiul comercial de la parterul blocului meu s-a deschis o simigerie ce are gura de evacuare a cuptorului in spatele blocului la nivelul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)