avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile chiriasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile chiriasilor

Dupa cat timp trebuie propietarul sa faca contract de inchiriere chiriasiilor,sau dupa un anumit timp este obligat propietarul sa il ia in spatiu pe chirias?Astept un raspuns urgent.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mary2013 , utilizator 11:48, 16 August 2013
Contractul de inchiriere se face inca din prima zi , nu trebuie sa treaca o anumita perioada pentru a fi intocmit. In plus proprietarul are obligatia ca o data incheiat acest contract sa fie declarat la administratia financiara.
mary2013 a scris:
Dupa cat timp trebuie propietarul sa faca contract de inchiriere chiriasiilor

Ar trebui sa faca contract de la inceputul relatiei proprietar /chirias, dar nu se practica.


mary2013 a scris:
..dupa un anumit timp este obligat propietarul sa il ia in spatiu pe chirias?

Nu este obligat proprietarul sa faca acest lucru, doar daca partile se inteleg in acest sens.
Contractul se face din prima zi in care se inchiriaza, se declara si se inregistreaza la Administratia Financiara, dar proprietarul nu este obligat sa ia in spatiu pe chirias, trebuie declarat la asociatia de proprietari pentru a fi trecut in Cartea de Imobil si la cotele de intretinere.
Am inteles....stiam de la cineva ca dupa un anumit timp..8-10 ani nu mai poti da afara chiriasul asa de repede.e adevarat?
nu ,nu este adevarat.

Alte discuții în legătură

Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru dora negrea dora negrea Buna ziua, din nou! Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca ... (vezi toată discuția)