avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru

Buna ziua, din nou!

Am un apartament pe care doresc sa-l inchiriez. Unul din clienti a venit, dar mi-a spus ca inchiriaza apartamentul, dar ca ar dori ca acolo sa isi deschida punct de lucru pentru o firma de publicitate si consultanta. Ce presupune asta? Risc ceva fiind de acord cu un astfel de contract? Nu vreau sa am complicatii, sa umblu dupa firma daca pleaca, etc... Multumesc. No pain, no gain, right? :)
Cel mai recent răspuns: dora negrea , utilizator 15:11, 4 August 2008
florentina albu a scris:

Schimbarea de destinatie a spatiului din locuinta in spatiu comercial se face de catre propietar, care se adreseaza pentru aceasta primariei, inainte de a inchiria spatiul unei firme. Daca nu a facut-o, ar fi bine sa se grabeasca s-o rezolve, pentru ca, sigur va fi reclamat si controlat.Nu e vorba de autorizatie de functionare, de aceea va ocupati dvs, ca firma.


va fi reclamat unde?
cand am deschis firma, a fost la asociatie si la vecinii de bloc(cel de sus, pentru ca in stanga,dreapta nu era nimeni) si a luat semnatura, cum ca sunt de acord.
cine poate sa vina sa constate aceasta neregula?ma refer la ce organ... :)
Primaria elibereaza certificatul de urbanism pentru shimbarea de destinatie a incaperilor - fara modificari constructive, prin serviciile de expertizare, autorizare constructii. Deci tot ei controleaza si constata si...amendeaza.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Mulumesc pentru raspunsuri. Situatia prezentata de mine s-a amanat pt luna septembrie. Din punctul meu de vedere, al proprietarului, cred ca cea mai buna solutie ar fi ca in contractul de inchirieie dintre mine si SRL sa fie precizat ca utilitatile vor fi platite de acesta din urma. Cum si le deduce, daca vrea, e treaba contabilului. Eu nu as face transferul de utilitati... As da de belele mari cind chiriasul ar disparea... Nu? Da? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial gaboanta2 gaboanta2 Buna ziua, Va rog mult sa ma luminati si pe mine cum trebuie sa procedez. Mi-am infiintat o firma. Pentru punctul de lucru vreau sa inchiriez un spatiu ... (vezi toată discuția)
Doua companii intr-un apartament Vetran Vetran Buna ziua, Tocmai am infiintat doua firme, X si Y. Pe X vreau sa inregistrez un cabinet veterinar, iar pe Y un punct farmaceutic (sau petshop). Ambele imi ... (vezi toată discuția)
Drepturile chiriasilor mary2013 mary2013 Dupa cat timp trebuie propietarul sa faca contract de inchiriere chiriasiilor,sau dupa un anumit timp este obligat propietarul sa il ia in spatiu pe ... (vezi toată discuția)