Buna dimineata,
In fata casei mele terenul pana la strada este teren privat. Pe acest teren un vecin si-a pus un panou publicitar luminos. Are voie sa puna un panou publicitar fara acordul proprietarului terenului? Are voie sa instaleze in fata caselor panouri publicitare fiind langa case metri patrati de teren liberi de constructie?
Problema este ca panoul se refera la un hotel si imi vor suna la interfon la orice ora din zi si noapte diverse persoane cu mesajul....Am ajuns la pensiune, ne deschideti. Am mai patit asa ceva cand m-am mutat era un banner pe un copac din fata casei pana a fost rupt de o furtuna. Se poate face ceva?
Multumesc
In fata casei mele si inca 2 case este un teren privat, care imi apartine. celor 2 vecini le-am dat dreptul de acces, dar ei parcheaza in permanenta pe terenul meu motivand ca este in fata proprietatii lor si au dreptul. acest lucru ma incomodeaza deoarece atunci cand vin diverse persoane la mine, nu au unde sa parcheze deoarece vecinii au ocupat toate locurile desi sunt proprietar pe acest teren. Ce se poate face?
Mulumesc mult pentru raspuns. Situatia e in felul urmator. In Dambu morii Brasov nu exista canalizare ,iar furnizorul de servicii este RAJA CONSTANTA. Intrucat aici sunt 2 Uat-uri suprapuse, Sacele si Predeal, s-a obtinut extinderea retelei de canalizare de la Compania apa care deserveste Brasovul si orasul sacele, deoarece vecinul meu este Sacele eu fiind Predeal( e o mare incurcatura cu limitele) . am facut neumarate memorii la Primarie, am fost in audienta LA CJ Brasov, am scris la ministerele dezvoltarii si Ministerul Investitiilor europene, etc...nu am obtinut nimic decat raspunsuri negative. Am decis sa facem aceasta canalizare deoarece este incredibil ce se intampla in zona, aproape toata lumea are fosa fara fund si apele se deverseaza in raul Timis, eu locuind aici in zona din 2018 noiembrie..deci am incercat sa imbunatatim cumva situatia in zona, si desi am extins 640 m canalizare se racordeaza 2 familii restul de inca 20 nefiind interesate.
am executat o lucrare de extindere canalizare in valoare de 35000 Eur, impreuna cu un vecin. Ceilalti vecini, desi notificati de aceasta lucrare au refuzat sa participe iar cei de la compania Apa, notifcati si ei, desi recunosc investitia ca fiind privata eliberand un proces verbal cu valoarea investitiei, vor totusi sa dea avize celor care nu au participat financiar . Exista vreo lege in acest sens care i-ar putea opri? Sau ce altceva ar putea fi facut, avand in vedere ca Primaria nu s-a implicat niciodata in efectuarea acestei lucrari, desi au fost facute n notificari motivul fiind nu sunt bani. Poate fi facuta o actiune impotriva Primariei pentru recuperarea investitiei? Sau a furnizorului de servicii? Cum pot fi obligati vecinii sa contribuie? Multumesc
Camelia Simionescu
Buna seara,
Locuiesc intr-o zona turistica, mai exact Dambu Morii Brasov si de 6 ani de cand locuiesc aici nu s-a schimbat nimic in bine ,nu exista canal, nu exista apa potabila-doar apa bruta conform furnizorului de servicii Raja Constanta, nu exista drumuri asfaltate, doar niste drumuri desfundate...exista o lege care sa oblige primaria sa faca toate aceste lucruri? Ar putea fio data in judecata Primaria? Multumesc
Buna dimineata. Multumesc pt raspuns. Nu este vorba de o adeverinta pt privat ci cei de la casa de pensii refuza sa ia in calcul o adeverinta emisa de primaria Bod Brasov pentru perioada lucrata la CAP,deoarece nu este conforma cu ceea ce cer ei. Cum ar trebui sa arate o asemenea adeverinta?
Buna ziua,
va scriu in numele uneip ersoane de 65 de ani din Brasov care tot incearca sa primeasca pensia dar dosarul nu este aprobat. persoana in cauza are 12 ani pe cartea de munca la o fabrica, 12 ani o adeverinta de la primarie ca a lucrat la CAp(dar casa de pensii nu o ia in calcul ca nu este in nu stiu ce format cerur de ea-daca aveti un tipar de adeverinta sau un site as aprecia). un an de ziel lucrat la un IAS unde documntatia a fost arsa si nu putem gasi nimic zice se si 2 ani la o fabrica in Braila de unde asteptam un raspuns( am platit pentru a se consulta arhiva). Cei de la pensii nu iau in calcul adeverinta pentru Cap. Ma puteti ajuta? Ce ar trebui facut pentru ca persoana(care se plima pe drumuri de 1 an de zile sa beneficieze de pensie. Multumesc!camelia simionescu