am executat o lucrare de extindere canalizare in valoare de 35000 Eur, impreuna cu un vecin. Ceilalti vecini, desi notificati de aceasta lucrare au refuzat sa participe iar cei de la compania Apa, notifcati si ei, desi recunosc investitia ca fiind privata eliberand un proces verbal cu valoarea investitiei, vor totusi sa dea avize celor care nu au participat financiar . Exista vreo lege in acest sens care i-ar putea opri? Sau ce altceva ar putea fi facut, avand in vedere ca Primaria nu s-a implicat niciodata in efectuarea acestei lucrari, desi au fost facute n notificari motivul fiind nu sunt bani. Poate fi facuta o actiune impotriva Primariei pentru recuperarea investitiei? Sau a furnizorului de servicii? Cum pot fi obligati vecinii sa contribuie? Multumesc
Camelia Simionescu
In functie de motivul care a determinat extinderea canalizării, se formulează actiune in fata instantei de judecata impotriva persoanei care avea obligația de a proceda la aceasta operațiune. Din câte știu eu, primăria ar fi responsabila. Vecinii nu ar putea sa beneficieze de acest serviciu intrucat nu l au solicitat si nici achitat.
Mulumesc mult pentru raspuns. Situatia e in felul urmator. In Dambu morii Brasov nu exista canalizare ,iar furnizorul de servicii este RAJA CONSTANTA. Intrucat aici sunt 2 Uat-uri suprapuse, Sacele si Predeal, s-a obtinut extinderea retelei de canalizare de la Compania apa care deserveste Brasovul si orasul sacele, deoarece vecinul meu este Sacele eu fiind Predeal( e o mare incurcatura cu limitele) . am facut neumarate memorii la Primarie, am fost in audienta LA CJ Brasov, am scris la ministerele dezvoltarii si Ministerul Investitiilor europene, etc...nu am obtinut nimic decat raspunsuri negative. Am decis sa facem aceasta canalizare deoarece este incredibil ce se intampla in zona, aproape toata lumea are fosa fara fund si apele se deverseaza in raul Timis, eu locuind aici in zona din 2018 noiembrie..deci am incercat sa imbunatatim cumva situatia in zona, si desi am extins 640 m canalizare se racordeaza 2 familii restul de inca 20 nefiind interesate.
Legea 15/2003
sergiu1905
in 2007 am primit un teren in predeal in baza legii15/2003. am urmat toate procedurile legale si am obtinut si o autorizatie de constructie in urma careia m-am ... (vezi toată discuția)