avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate dragosm2

Activitate dragosm2

Răspuns la discuția Infiintare punct de lucru in casa
Multumesc.
Buna ziua, avem o casa care are in CF ap. 1 si ap. 2, si dorim infiintarea unui punct de lucru intr-o camera din ap. 1, a caruia suntem si proprietari. Este necesar acordul vecinului de la ap. 2 la ONRC?

Multumesc!
Răspuns la discuția Problema service telefon
Face ID functiona perfect inainte de reparatia initiala, era doar usor crapat display-ul.

adriandimitriu a scris:

pentru FaceID trebuie mai mult decat inlocuirea sticlei. e posibil sa fie nevoie de resoftare sau recalibrarea senzorilor. stiu ca e comparatie fortata, dar daca faceti un calculator praf si dvs cereti schimbarea carcasei, nu puteti avea pretentia sa functioneze perfect dupa aceea.

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: In data de 10.01, am dus un telefon la un service pentru inlocuirea display-ului (schimbarea sticlei).

Service-ul a oferit o garantie de 90 de zile pentru reparatia efectuata. De atunci, am re-dus telefonul de 4 ori in baza garantiei (total 5 ori), pentru diverse probleme, cum ar fi Face ID nefunctional, respectiv sticla se desprindea de pe display.

Telefonul este acum in service din data de 09.02, pentru Face ID nefunctional.

Intrebarea este ce s-ar putea face in aceasta situatie? Exista vreo prevedere legala care limiteaza numarul maxim de zile pt reparatie in situatia aceasta, sau numarul maxim de trimiteri in service?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

O cunostinta doreste sa isi infiinteze un SRL, insa a fost condamnat in timpul minoritatii pentru infractiunea de detinere de droguri, fiind condamnat la masura educativa a supravegherii. Are dreptul legal de a isi infiinta firma?

Conform legii 31/1990, art.6, restrictia se aplica doar pentru infractiuni contra patrimoniului, insa la notar a dat o declaratie conform careia nu are antecedente penale de nici un fel. Este in regula folosirea acestei declaratii la infiintarea SRL-ului, sau ar trebui refacuta?

Va multumesc anticipat

latka a scris:

Plătiți prin ghișeul. ro suma de 2x435 care într-adevăr e jumătate din minim. Din moment ce rubrica este indicată corect, jumătate din minim, nu comiteti o ilegalitate.

Nu are legatura neaparat cu subiectul, dar daca ati mai platit amenzi prin ghiseul.ro, imi puteti spune daca mai trebuie dupa plata trimisa dovada platii la primarie/politie?
Buna ziua,

Am fost sanctionat contraventional cu cate 8 puncte amenda (16 in total) pentru incalcarea art. 101/1/9 si 101/1/18 din OUG 195/2002.

Din cate inteleg, aceste contraventii se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni (intre 6 si 8 puncte amenda), insa, pe procesul verbal, in chenarul "Jumatate din minimul prevazut de lege", apare jumatate din amenda primita (2x 580 ron), in loc de jumatate din amenda minima (2x 435 ron).

Mai este valid procesul verbal in acest caz? Ce pasi ar trebui sa urmez?

Multumesc!