avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate noraleonte

Activitate noraleonte

Multumesc pentru raspuns. Stiu ca va trebui sa am un contract cu clientul inainte de prestarea serviciilor, dar ce se intampla in cazul in care eu nu intru in contact fizic cu el? De cele mai multe ori aceste servicii se desfasoara exclusiv online si poate si de la distante mari. Cum se procedeaza cu "semnatul" contractului? Cum pot eu dovedi ulterior ca ambele parti au luat la cunostinta tot ce scrie acolo? De exemplu daca eu ii trimit pe mail contractul dupa negociere, si el imi raspunde, este suficient?
Răspuns la discuția Sediu PFA
Multumesc!
Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA prin care sa prestez servicii de design grafic. Stiu ca inainte de a colabora cu un client, trebuie sa semnez cu el un contract. Totusi, daca eu imi desfasor activitatea online, care este procedura pentru asa ceva? Si ar trebui sa vorbesc cu un specialist care sa imi conceapa contractul sau exista servicii online pentru asta?
Care este procedura de facturare? Exista o forma tipizata pentru factura si chitanta pe care ar trebui sa o emit? Deasemenea, dupa ce am studiat un pic procedura de lucru in domeniu, am inteles ca cel mai bine este sa lucrez pe etape ("milestones") si sa cer un avans. Cum se procedeaza in asemenea cazuri? Emit factura si chitanta dupa fiecare etapa completata?
Discuție Sediu PFA
Buna ziua! Sunt studenta si doresc sa imi infiintez un PFA pentru a desfasura servicii de design grafic. Stiu ca pentru acest lucru am nevoie, printre altele, sa am un contract de comodat pentru spatiul in care sa imi desfasor activitatea, desi eu as lucra exclusiv online. Desi sunt studenta in orasul X, sa zicem, nu am posibilitatea de a-mi stabili un sediu sau punct de lucru prin contract aici. As avea cum sa imi fac sediul in orasul Y, unde am domiciliul si familia mea are drept de proprietate, dar ce ar insemna asta pentru mine? In care oras ar trebui sa imi depun toate actele pentru infiintare?