avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de colaborare si facturare pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de colaborare si facturare pe PFA

Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA prin care sa prestez servicii de design grafic. Stiu ca inainte de a colabora cu un client, trebuie sa semnez cu el un contract. Totusi, daca eu imi desfasor activitatea online, care este procedura pentru asa ceva? Si ar trebui sa vorbesc cu un specialist care sa imi conceapa contractul sau exista servicii online pentru asta?
Care este procedura de facturare? Exista o forma tipizata pentru factura si chitanta pe care ar trebui sa o emit? Deasemenea, dupa ce am studiat un pic procedura de lucru in domeniu, am inteles ca cel mai bine este sa lucrez pe etape ("milestones") si sa cer un avans. Cum se procedeaza in asemenea cazuri? Emit factura si chitanta dupa fiecare etapa completata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:35, 25 August 2019
Veti negocia si semna la inceputul activitatii un contract de prestari servicii in care treceti tot,ce trebuie sa prestati, termenele de plata, inclusiv modul de predare a lucrari catre client, total la final sau etapizat, caz in care la fel dati si factura, termenele si conditiile de plata, contul bancar al pfa in care sa se faca plata, chiar si acest aspect ca ulterior semnarii contractului schimbul de informatii se va face intre parti doar prin online pe adresa cutare, trebuie trecut in contract.. Gasiti modele pe net pe care apoi le ajustati clar la conitiile dumneavoastra atat pentru contracte cat si pentru facturi si chitante care toate trebuie sa aibe elemente (informatii) minime prevazute de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca va trebui sa am un contract cu clientul inainte de prestarea serviciilor, dar ce se intampla in cazul in care eu nu intru in contact fizic cu el? De cele mai multe ori aceste servicii se desfasoara exclusiv online si poate si de la distante mari. Cum se procedeaza cu "semnatul" contractului? Cum pot eu dovedi ulterior ca ambele parti au luat la cunostinta tot ce scrie acolo? De exemplu daca eu ii trimit pe mail contractul dupa negociere, si el imi raspunde, este suficient?
La librîăriile care vând formulare tipizate veți găsi carnete de facturi și de chitanțe gata tipărite, dvs. trebuind doar să completati datele aferente plății.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot emite factura (persoana fizica) pentru prestari servicii online? Cromato25 Cromato25 Am o pagina web unde prestez servicii online (nu magazin online), prestez servicii gen pozitionare web, promovare online, promovare web, etc...si sunt persona ... (vezi toată discuția)
Despre plata online ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua Intentionez sa creez un site web prin care sa ofer niste servicii exclusiv clientilor straini (majoritari SUA, dar nu numai). Plata se va ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu contractul pentru servicii prestate exclusiv online? Nguyen Nguyen Salutare! Vă deranjez cu o nelămurire legată de activitatea unui PFA ce prestează servicii de design specializat pentru mai mulți clienți din țară, ... (vezi toată discuția)